Fanfare Nieuws

Fanfare Nieuws, Fanfare nieuws, Fanfare nieuws

Afgelopen woensdag, de eerste repetitie na de zomerstop! Nog even wennen maar vol plezier zijn we met z’n alle weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Het eerst volgende concert waarvoor we nu aan het repeteren zijn is het najaarsconcert op 3 november! Verder is er niet stil gezeten in de zomer resulterende in nieuwe slagwerk lessen en de blazersklas! Hier onder meer…

Slagwerklessen

Afgelopen woensdag is onze nieuwe slagwerkdocent Marten van den Bijlaard gestart. Marten is professioneel muzikant (slagwerker), hij geeft les bij diverse verenigingen en is tevens dirigent. Bij Fanfare Juliana gaat hij zijn leerlingen opleiden tot allround slagwerkers! Dit houdt in dat niet alleen het drumstel bespeeld wordt maar het hele scala van slagwerk zoals o.a. xylofoon, pauken en zelfs de triangel. De lessen worden gegeven op woensdagmiddag/avond. Er is nog ruimte voor nieuwe leerlingen. Voor meer informatie, neem contact op met Gerda van der Helm, tel 06-83595916

De blazersklas

Aanstaande woensdag gaat na een aantal maanden van voorbereiding de blazersklas van start op de Maerten van den Veldeschool. Alle Kinderen van groep 5 krijgen het komende schooljaar muziekonderwijs via een unieke samenwerking tussen de school en de fanfare.  Richard Vrijhoef, in Stompwijk voornamelijk bekend als dirigent van ons orkest, zal deze lessen gaan verzorgen. Richard heeft veel ervaring als professioneel muzikant (trompet), dirigent en muziekdocent.


Elke woensdagochtend krijgen de kinderen van groep 5 één uur muziekles. De eerste paar weken leren zij noten lezen en de verschillende instrumenten kennen. Na de herfstvakantie gaan ze echt los! Dan krijgen alle kinderen een blaasinstrument tot hun beschikking, waarop zij, onder leiding van Richard, klassikaal gaan leren spelen. Dit instrument mogen zij mee naar huis nemen, zodat zij ook thuis goed kunnen oefenen. De kinderen kunnen kiezen uit: Hoorn, bugel, cornet, trompet, bariton, trombone of saxofoon. Deze instrumenten worden door de fanfare aan de kinderen ter beschikking gesteld.
Om deze blazersklas tot stand te laten komen is er al heel wat werk verzet. Alle “oude” instrumenten van de fanfare zijn geïnventariseerd en gerepareerd waar nodig was. Met deze voorraad konden we echter nog geen klas van 29 kinderen voorzien van instrumenten. Er moesten dus nieuwe instrumenten aangeschaft worden. Dankzij de bijdrage van enkele fondsen, zoals Fonds 1818, het Prins Bernard Cultuurfonds en het Vlietgemeenschapsfonds, hebben we de begroting rond gekregen en zijn de instrumenten besteld.

Wij hopen dat dit leuke en leerzame project een groot succes wordt!

Rabofietstocht

Uiteraard kan ook dit jaar weer voor de fanfare gefietst worden tijdens de rabofietstocht op zondag 22 september aanstaande. Het nummer waarmee je voor de fanfare kunt fietsen in 76. Wij hopen op mooi weer en vele leuke kilometers!