Marathon Wilsveen weer geweldige mendag

blesruiters 2blesruiters 1

Marathon in Wilsveen weer geweldige Mendag

Zondag was het weer zover de jaarlijkse mendag in het Wilsveen.

Na weken aaneen prachtig zomerweer waren de voorspellingen niet zo best maar de weergoden waren ons gunstig gezind.

Zaterdag bij het opbouwen prachtig weer, dus `s morgens lekker buiten een “bakkie” om vervolgens in groepjes de 6 hindernissen, de vaardigheid en de dressuurring op te bouwen. En “vele handen maken licht werk” , er waren dan ook genoeg vrijwilligers en zo rond een uur of één stond alles gereed voor de wedstrijd van zondag.

Zondagmorgen regen, maar de weerradar gaf aan dat het zo rond 9.00 uur droog zou worden, althans in onze regio. En zowaar het gebeurde ook, we hadden de rest van de dag prima menweer.

Allereerst moest er door de deelnemers een dressuurproef worden gereden waarvoor we, als jury, Cees van der Zalm hebben kunnen strikken.

Cees is als deskundige KNHS official al jaren betrokken bij onze Menwedstrijd in Vlietland.

Daarna moest er een kegelparcours, met 15 poorten, worden gereden waarbij de (snelle) tijd telde. Er mochten uiteraard ook geen ballen van de pionnen afgereden worden, want dat kostte strafpunten.

DVervolgens de 6 hindernissen, met als laatste natuurlijk de spectaculaire waterhindernis, waarbij de opgenomen heuvel voor sommige kleintjes best pittig was.

Toch waren de hindernissen ruim van opzet zodat ervaren of onervaren, iedereen ze vlot kon rijden.

Maar liefst 31 blesruitermenners deden mee. Dit komt mede omdat zich de laatste tijd een aantal nieuwe leden hebben aangemeld voor de vereniging, met name voor de menners is dit zeer verheugend.

Rond half vijf de prijsuitreiking bij de “veldkantine”, daar was het inmiddels lekker druk en zat de stemming er goed in. De behaalde punten uit de drie onderdelen worden samen gevoegd en bepalen de einduitslag.

 

De volledige uitslag, ook die van de onderdelen, staan op onze s

www.blesruiters.nl  .

 

Fred Kramer onze “hoffotograaf” en een aantal anderen hebben leuke foto’s gemaakt die zijn ook te zien op onze site.

 

Natuurlijk werden,  voor de prijsuitreiking, nog alle vrijwilligers en dat waren er zowel op zaterdag als zondag, veel bedankt.

 

Na nog wat napraten onder “een goed glas wijn” kwam er een einde aan een sportieve maar vooral ook gezellige mendag van de Blesruitermenners.

Ook doen de Blesruitermenners het in officiële wedstrijden meer dan uitstekend. Tijdens de Districtskampioenschappen van enkele weken geleden in Midden-Beemster hebben zich maar liefst 4 Blesruitermenners geplaatst voor de nationale KNHS kampioenschappen die komende zaterdag op het KNHS-centrum te Ermelo worden gehouden.

Jos Stuifzand komt uit in de dressuur klasse L pony’s tweespan, Patricia van der Zwan ook in de dressuur klasse L pony’s enkelspan dan Saskia Levering enkelspan pony’s klasse M en tot slot zal Sabine Beumer tijdens de kampioenschappen alles “uit de kast halen” om met haar tweespan pony’s haar tweede kampioenstitel te bemachtigen, vorig jaar werd ze in de zelfde discipline kampioen enkelspan.

Allemaal veel succes zaterdag

Ab Spaan