Verhalen uit de Bijbel

bijbel

Verhalen uit de Bijbel

Bent u ook zo benieuwd naar het eigenlijke beroep van Jezus:

-Hij vermenigvuldigde brood, zou hij ooit op de bakkersschool hebben gezeten?

-Hij vermenigvuldigde vis, is dit het werk van een visser of een visboer?

-Hij genas mensen, zou hij voor huisarts hebben gestudeerd?

-Hij noemde zich koning, was hij dan van adellijke komaf?

-Hij waste de voeten, was hij dan pedicure?

-Hij vertelde over wijnstokken en ranken, was hij dan een wijnboer?

-Hij was een goede herder, was hij dan toch meer begaan met dieren?

-Hij stierf aan een kruis, was hij dan een misdadiger of terrorist?

-Maar hij was toch timmerman, hoe zit dat dan eigenlijk?

 

We gaan weer starten met een nieuwe serie van 6 avonden van ‘Verhalen uit de Bijbel. Na een geslaagde eerste serie gaan we op maandag 23 september om 19.30 uur in Stompwijk beginnen. In overleg met de deelnemers zullen de andere 5 avonden worden bepaald.

Op de eerste avond van deze serie gaan we het hebben over de Bijbel in het algemeen en de Bijbelse geschiedenis. Daarna gaan we ons verdiepen in het mooie Evangelie van Johannes. We zullen ontdekken hoe het Oude en het Nieuwe Testament nauw met elkaar verbonden zijn. Op de avonden zelf worden achtergronden van de Bijbelse verhalen belicht. Maar bovenal gaan we met elkaar in gesprek over wat dit fantastische boek ons te vertellen heeft. Dus dat beloven weer interessante bijeenkomsten te worden.

De avonden zijn bedoeld voor iedereen die wat meer wil weten over het meest verkochte boek ter wereld. Het maakt daarbij niet uit of u katholiek, protestant, moslim, hindoe, ongelovig  of iets anders bent. Uiteraard zijn de deelnemers van de vorige serie ook van harte welkom om nieuwe dingen te komen leren.

 

U kunt zich voor deze nieuwe serie aanmelden bij Alwin van Ruijven.

Tel: (06) 51 40 81 36 of per e-mail: alwin.van.ruijven@gmail.com. Uiteraard kunt U mij ook benaderen voor vragen over de nieuwe serie ‘Verhalen uit de Bijbel’.

 

Alwin van Ruijven