Drukke week voor de Blesruitermenners en Ruiters

blesruiter 2blesruiter 1

Drukke week voor de Blesruitermenners en Ruiters

Afgelopen zondag was, zoals reeds vermeld, de marathon in Wilsveen voor de menners .

Direct daarna op maandag gingen een aantal menners richting Drenthe naar de vierdaagse van Zorgvliet.

Dat is al een reeks van jaren voor een groep menners van de Blesruiters een traditie en dat is het niet alleen maar ook een beetje een reünie.

Hotel Villa-Nova, met paardenstalling, van de fam. Krans in Zorgvliet is voor veel menners en ruiters uit het land een vaste “stek” voor de vierdaagse, veel deelnemers boeken na de vierdaagse gelijk voor het volgend jaar, het wordt dus een beetje  een vast cluppie.

Vier dagen worden er mooie, uitgezette, ritten gereden door bos en hei maar het is niet alleen paardrijden en mennen maar ook reuze gezellig het is er bijna elke avond feest.

Dit jaar was het vanwege de vele regen voor de kleine pony’s bijna zwemmen op sommigen stukken van het traject, Jack Overdevest, altijd in voor een geintje, had voor Sonja met haar shetlander zwembandjes en een snorkel gehaald wat uiteraard tot de nodige hilariteit leidde (foto, Sonja “te water”).

Veel men plezier dus daar in het Drentse Zorgvliet.

Zaterdag was het voor een aantal (5) menners van de Blesruiters een spannende dag. Zij mochten op de nationale kampioenschappen van de KNHS in Ermelo strijden om de ereplaatsen en dat viel niet helemaal mee, althans de deelnemers hadden er wat meer van verwacht.

Bij de vaardigheid klasse M mocht Aad Borst (zie actie foto) met zijn pony Lot (vorige week door mij vergeten te noemen, als geselecteerde) nog wel deelnemen aan de barrage, na een foutloze eerste ronde, maar met 2 afgereden ballen belandde hij alsnog op een zeer verdienstelijke  5e plek, helaas net buiten de prijzen.

Sabine Beumer kon haar goede prestatie van vorig jaar (kampioen L vaardigheid enkelspan) niet waarmaken en belande met haar tweespan in de middenmoot.

Patricia van der Zwan moest in de zelfde discipline in de klasse L eveneens genoegen nemen met een plaats in de middenmoot en bij de dressuur klasse L liep het zelfs van geen kant en was een voorlaatste plaats haar lot.

 

Hetzelfde verging Saskia Levering in de klasse M dressuur.

En tot slot behaalde Jos Stuifzand, met zijn tweespan schimmels, op een zelfde plek in de dressuur klasse l.

Al met al toch wel een teleurstellend resultaat, maar het is ten slotte al een hele prestatie als je je weet te selecteren voor de nationale kampioenschaappen, volgend jaar “nieuwe ronde: nieuwe kansen”.

Op diezelfde zaterdag waren er (deels in de stromende regen) volop vrijwilligers op ons terrein in Stompwijk bezig het parcours op te bouwen voor de Drie Molencross voor afgelopen zondag.

Meer dan 90 deelnemers hadden zich ingeschreven om het 1100 meter lange parcours met 15 hindernissen zo goed mogelijk af te leggen.

Dat “onze” wedstrijd ook door de KNHS serieus wordt genomen, mag blijken uit het feit dat de KNHS een officiële dopingcontroleur (veearts in dienst van de KNHS) naar deze wedstrijd had gestuurd.

Vier paarden/pony’s moesten hun “plasje” inleveren en werden verder gecontroleerd. We gaan er vanuit dat in de Engeland onderzochte monsters negatief zijn en dus geen gevolgen hebben.

Het was uitstekend crossweer met een lekker zonnetje en niet te warm en dus was al de inzet van de vrijwilligers “loon na werken”.

De vele positieve reacties van de deelnemers , vaders/moeders, oma’s enz.  zal zeker aanleiding zijn voor de “grote animator” Piet v.d. Mespel tot een vervolg volgend jaar.

Eventjes rust, maar niet lang, want 6 oktober staat de minicross door het dorp voor de menners alweer op het programma en daar moet het nodige weer voor geregeld worden

Voor verdere info en uitslagen kijk op www.blesruiters.nl

 

Ab Spaan