Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag gingen alle A-groepen gingen naar Maasland. Er was ons goed weer beloofd met zon en een lekkere temperatuur, maar vooral de zon hebben we weinig gezien. Het was vooral grijs met zelfs een paar spettertjes.

De A1 vertrok met 8 man met vertraging omdat er 1 al aan het begin van het Klaverblad glas in z’n band had gekregen. Daarna alsnog via Delft en de Uithof richting Monster. Niet alle aanwezigen waren met deze route bekend, dus moesten de koprijders goed opletten als de captain ‘links’ of ‘rechts’ riep. Later zag ik dat de A3 vrijwel exact dezelfde route gereden heeft, zowel heen als terug. En dat zonder overleg o.i.d. Wat een toeval. Overigens moesten we in Nootdorp al voor de 2e lekke band stoppen, maar dat was eigenlijk een defect ventiel. Ook op de terugweg nog een stop toen ik zelf nogal hard tegen een brugrandje reed en een doorstoter had. Zo heb je maanden nauwelijks een lekke band met de groep en nu ineens 3 op een dag. En dan waren we ook nog 2 keer door een berg glas gereden wat dan weer geen ‘lek’ opleverde.

Op de Maasdijk kregen we de wind in de rug en waren we zo bij de koffie. Ook de terugweg leek op de lekke band na voorspoedig te verlopen. In de Ackerdijkse plassen en Oude Leede was het echter erg druk met deelnemers aan de Rabotocht die ook daar georganiseerd werd. Met een aangepast tempo konden we daar wel passeren. Na ruim 90km was ik weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B reed met z’n 8-en (8 mannen) de Rabosponsortocht. Aangekomen op het Klaverblad was er nog geen Rabo-inschrijfplaats te ontdekken. De Rabo-medewerkster had al wel een kist en enkele dozen uit de auto gehaald. Uit de kist kwam het bouwpakket van de tent (0,5 m3

doek en buizen) te voorschijn. Enkele B-/C-rijders bouwden in no-time de tent op aan de hand van de bijgevoegde, door Leo van Santen (emeritus uitvoerder in de bouw), ontrafelde omschrijving. Hierna de tafels erin gezet waarna de Rabo-medewerkster de inschrijfkaarten uit kon delen. Om kwart voor negen konden we vertrekken voor de mooie Groene Hartroute. Op de Hoge Rijndijk was al de eerste controlepost. Hierna reden we over de fietsbrug naast de in aanbouw zijnde verdieping van de A4. Daar hadden we zicht op het imposante tweede aquaduct element die nu nog op het water van de Rijn ligt. Deze week wordt hij verzwaard en a.s. vrijdag gaat hij afgezonken worden. Hierna gingen we naar de overige Rabo-controleposten. Bij de post in Alpen aan de Rijn was er nog een leuke anekdote. Toen een kleine jongen ons aan zag komen rijden zei hij tegen zijn moeder “ik wil ook zo ‘n fiets”, waarop zij reageerde: “je zeurt altijd als je moet fietsen, dus zo ’n racefiets krijg je zeker niet”. Bij de post in Hazerswoude hielden we een korte pauze voor de koffie en de traditionele poffertjes. Uitgaande van de drukte op de fietspaden op de terugreis, velen met een Rabo vlaggetje, is de tocht qua deelnemers waarschijnlijk een succes geweest, ik ben benieuwd naar de gegevens hierover. We kwamen om 11.45 uur weer in Stompwijk aan voor de laatste stempel waarna de kaarten ingeleverd konden worden. Om 12.15 uur weer thuis in Leiden met 85 km op de teller.

Hans Heemskerk

In plaats van een wekelijkse clubrit kozen wij van de C1 ook voor de route van de Rabo(goede doelen)tocht. Hoewel de officiële starttijd om 9.00uur was waren wij de gewone tijd(8.30) al aanwezig in de hoop dat we eerder konden starten. De medewerkers van de bank waren al bezig met spullen uitladen. Met een beetje hulp van de B-groep stonden al snel de tent en tafels gereed om de benodigde spullen op te zetten. Na het inschrijven en kiezen voor één van de 112 goede doelen, konden wij dus met zijn 4-en om 8.45u al weg. De C2 vertrok ook daarna met 8 man/vrouw. Het was nog frisjes dus jasjes maar even aan nog. De route liep weer naar de Vlietlanden en langs het Cronesteinpark naar de stempelpost bij het Multi-centrum “De Eendenkooi” in Zoeterwoude-Rijndijk. Daar even gezeten voor een kopje koffie en we vonden het nog te vroeg voor de traditionele poffertjes, dus op naar de volgende stempel. Die kregen we pas weer 20 km verder in Alphen. Daarvoor waren we al door Hoogmade en langs het mooie Wijde Aa gebied gefietst. Via Woubrugge ging het naar Alphen en vroegen ons nog steeds af waar die beloofde zon bleef! In het winkelcentrum Herenhof de 3e stempel gehad en omdat daar niets te krijgen was, maar weer verder. Via de Lagewaard kwamen we in Hazerswoude Rijndijk en bij de Rabobank vestiging aan het Fr. van Eedenplein gestopt voor de 4e stempel en waren we toe aan een kopje koffie en de heerlijk ruikende poffertjes. Het valt niet mee voor de bakkende dames, geregeld staan er rijen liefhebbers te wachten en na zo`n dag kunnen ze vast geen poffertje meer zien! Verder voerde de mooie route van het Oostvaartpad naar de Galgweg en Vierheemskinderenweg. Daar gingen de jasjes uit, want de zon was gelukkig door de bewolking heen gebroken. Vervolgens naar Zoeterwoude en kregen bij het Muziekcentrum op de Schenkel ons stempeltje. Dan nog het laatste stukje naar de sporthal in Stompwijk en kregen we na 60 km de laatste stempel en met een voldaan gevoel lieten we ons een borreltje goed smaken in de nieuwe kantine.

De laatste informatie geeft aan dat er ruim 3500 fietsers meegedaan hebben.

Annie van Rijn

Volgend weekend staat de laatste rit van dit seizoen op de kalender. Alle groepen gaan dan naar Klein Giethoorn bij Hazerswoude. Vertrek om 8.30u vanaf het Klaverblad.

Ook al eindigt de kalender na september, we blijven natuurlijk nog wel iedere zondag een tocht rijden. Vanaf oktober is het vertrek dan om 9.00u en wordt de bestemming bij de start bepaald. Zo helpen we de liefhebbers graag met een basisconditie de winter door.

Bijna aan het eind van het seizoen starten ook weer de voorbereidingen voor ons clubblad “Op de Pedalen”. De afgelopen seizoenen stonden er mooie verslagen in van verreden wielertochten. Borrelen er bij u al verhalen op over uw belevenissen gedurende het fietsseizoen al of niet met foto’s? E-mail ze naar de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl.  Alvast bedankt!