Badgasten ontwaken uit de zomerslaap

badgasten

Badgasten ontwaken uit de zomerslaap

Zodra de scholen weer zijn begonnen, zijn ook de officiële zwemtrainingen gestart. En niet veel later zijn ook de eerste zwemactiviteiten. Zo nodigt de zwembond elk jaar voor drie leeftijdsgroepen de 30 beste jongens en meisjes van Nederland uit. De prestaties van Sanne en Jelsie van Ruijven bleken voldoende te zijn voor een leuke dag. Op deze dag krijgen ze een droogtraining, doen ze diverse spelletjes in een sporthal en ontmoeten ze een aantal topzwemmers van Nederland. Deze toppers vertellen over hun zwemcariërre en hun olympische spelen. Maar het leukste was wel de zwemtraining van Olympiër Sebastiaan Verschuren. En het lukte Jelsie om samen met haar zwemvriendinnetje even in het water te poseren voor de foto met Sebastiaan. Voor de ouders zijn er diverse workshops waaronder een workshop die werd gegeven door de ouders van Raomi Kromowidjojo. Deze ouders vertelden over de impact van een zwemcarriëre op het gezinsleven.

Een week later mochten Bart Pardon, Sanne en Eline van Ruijven naar Eindhoven voor het Nederlands kampioenschap estafette. Samen met de toppers van de club LZ1886 moest het worden opgenomen tegen andere clubs uit geheel Nederland. Maar het werd snel duidelijk dat hoge klasseringen onmogelijk bleken te zijn. Maar dat neemt niet weg dat zo een dagje in het Pieter van den Hoogenbandzwembad natuurlijk erg indrukwekkend is.

Binnenkort starten de individuele wedstrijden weer. Wij zijn benieuwd of onze badgasten zich weer weten te handhaven tussen de betere zwemmers in deze regio.

Ilona van Ruijven