Activiteiten bij de Blesruiters

blesruiters 2blesruiters 1

Het was “stront” ruimen vorige week zondag op de Huyssitterweg

Dat betekende dat er weer activiteiten waren bij de Blesruiters. De marathon voor de menners door het Dorp, als één van de laatste activiteit van dit jaar, stond op het programma.

Door de mencommissie en een aantal vrijwilligers waren 5 hindernissen gebouwd te weten bij Jan van Santen, Piet Turkenburg, Mary Koeleman en Alex Overdevest en tot slot was er de hindernis op ons eigen terrein met natuurlijk een waterpartij.

De Blesruiters kunnen zich verheugen op een groeiend aantal menleden. Opvallend is daarbij wel dat er steeds meer met een shetlander gaan rijden. Vandaar dat is gekozen om de lengte van het af te leggen parcours, wat andere jaren zo rond de 20 km lag, te verlagen.

De eerste hindernis bij Jan van Santen was een vaardigheid, waar een paar lastige bochten in waren gezet dus was het opletten, ondergetekende deed dat iets “te” en vergat de laatste poort, snel hersteld maar het kost natuurlijk tijd. Bij Piet Turkenburg (eigenlijk Fam Turkenburg) had Nico de Haan met zijn bekende blauwe tonnen een slimme en krappe hindernis neergezet, oppassen geblazen dus, stuurmanskunst in combinatie met de juiste snelheid was hier geboden. Dan naar Mary Koeleman. Van twee nieuwe stro/hooiwagens in combinatie met strobalen aangevuld met melkbussen en al wat er maar op het erf te vinden was werd een ruime mooie hindernis gebouwd die voor iedereen goed te nemen was. Bij Alex een hindernis van springbalken, ook niet te moeilijk maar omdat de balken op de grond lagen werd er nogal eens een balkje geraakt. Als laatste de hindernis bij de Blesruiters met natuurlijk als spectaculair onderdeel de waterpartij, een eerlijke hindernis en opvallend is dat steeds meer paarden en pony’s vlot het water in “duiken”.

En daarmee kwam er een einde aan een sportieve en gezellige mendag met, om niet te vergeten, uitstekend weer voor “Mens en Dier”.

Ook kwam er een einde aan de wedstrijd activiteiten van de Blesruitermenners voor dit jaar, hoewel wij nog voor de liefhebbers een ritje maken naar Meyendel betekende dit toch het sluitstuk. We hebben dit jaar onze wedstrijden en lessen rond ons eigen terrein uitstekend kunnen organiseren, de belangrijkste reden was dat we gebruik konden maken van het terrein aan de Huysitterweg van Sjaak van der Voort, gebruiker Aad van Swieten gaf ook alle medewerking. Alle menners waren het er over eens: dit is een uniek stukje waar we onze verenigingsactiviteiten uitstekend kunnen houden, Sjaak en Aad  hartstikke bedankt.

Overigens zijn we natuurlijk altijd heel erg blij geweest dat we in voorgaande jaren het land van Mevr. Bohemen en de Groot mochten gebruiken, het uitzetten van een dressuurring met de juiste afmetingen en het losrijden waren echter niet altijd even makkelijk

De uitslag van de Marathon komt zo spoedig mogelijk op onze site www.blesruiters.nl en de prijsuitreiking is tijden de evaluatieavond op 25 oktober om 20.00 uur, voorafgaand is het “Stompwijkskwartiertje” !

Foto’s staan al op de site.

Op deze foto zien we Jan Gavensteijn met zijn nieuwe en snelle tweespan, op de bok (uiteraard alleen bij het inrijden) ook zijn kleinzoon die, ondanks zijn jonge leeftijd, al les krijgt met zijn eigen pony van een gediplomeerd instructeur, dat wordt dus een echte menner .

 

Rest mij iedereen te bedanken die aan het welslagen van deze dag heeft meegewerkt ( en een extra bedankje voor het men commissielid Iris Flaton voor het “stront” ruimen).

Ab Spaan