Politieberichten

Politieberichten

Geld verduisterd door penningmeester

Een 54-jarige Leidschendammer heeft op zaterdag 28 september in het politiebureau bekend, dat hij in 2012 een flink geldbedrag van een sportvereniging in Leidschendam/Voorburg heeft verduisterd. De man was al jaren als vrijwilliger penningmeester van de sportclub en zag tijdens zijn financiële activiteiten kans om een bedrag van tienduizenden euro’s te verduisteren. Het bestuur van de vereniging kwam bij een controle tot de conclusie, dat er veel onverklaarbare of niet goed onderbouwde uitgaven waren gedaan. Een bestuurslid deed in juni van dit jaar aangifte van de gepleegde verduistering. De recherche deed daarop een uitgebreid onderzoek en constateerde ook dat er onrechtmatige uitgaven waren gedaan. De 54-jarige werd na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.