10x fanfarekamp, 10 x muziek, spanning, spel en plezier

10 x Fanfarekamp, 10 x muziek, spanning, spel en plezier

Wat in 2004 begon als een eenmalig muzikaal weekendje uit voor de jongste muzikanten van de fanfare begon,  is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend Fanfarekamp. Vrijdagmiddag gingen de “jonkies” voor de tiende keer op pad om met elkaar een leuk en muzikaal weekend te gaan beleven.

Wat erg leuk is, is dat er elk jaar ook weer nieuwe leden aanhaken en dat een aantal van de “jonkies” al tien keer zijn mee geweest. Dan blijkt elke keer weer dat samen muziek maken ontzettend leuk is. Voor de meeste leerlingen die individueel les hebben is het vaak ook de eerste keer dat ze in een orkest mee mogen spelen. Tijdens het kamp worden ze dan altijd geholpen door de anderen die al langer in het jeugdorkest of zelfs al in het grote orkest meespelen.

Afgelopen vrijdag stonden de muzikanten met hun instrument bij de bushalte aan de Meer en Geerweg. Ze reisden met het openbaar vervoer naar de kamplocatie.  De pret begon dus al bij het vertrek, want ook de reis naar de kamplocatie is soms al een heel avontuur. In het verleden gingen we op de fiets, de auto, met de (KWI)bus en in 2005 waren het zelfs roeiboten die er bij aan te pas kwamen om op de kamplocatie te komen. De kamplocaties waren ook altijd wel bijzonder. Zo sliepen we op een hooizolder boven de stal vol koeien, of midden tussen de bossen en een keer in een middeleeuws Kruithuis.

Het is niet alleen muziek maken wat op het programma staat overigens,  maar ook speurtochten, karaoke, talentenjacht, bonte avond, spelletjes, boswandelingen, enz. en natuurlijk gezellig met elkaar eten en ’s avonds spannende verhalen bij het kampvuur.

Natuurlijk werd het afgelopen weekend ook weer afgesloten met een klein concertje. Dit concertje wordt gegeven voor alle familieleden en vrienden die de muzikanten weer op komen halen. Aan de tien jaar leuke en mooie herinneringen gaan we er volgend jaar weer een paar aan toevoegen, want dan gaan we natuurlijk weer op kamp!

Fanfare Juliana