Rabobank plaatst geldautomaat in Coop Stompwijk

coop

Rabobank plaatst geldautomaat in supermarkt Coop in Stompwijk

Vanaf dinsdag 5 november kunnen inwoners van Stompwijk geld pinnen bij de Rabobank geldautomaat in supermarkt Coop aan het Hoefblad 22. In de zomer maakte Rabobank Rijnstreek bekend dat de dienstverlening van de bank per 1 december dit jaar wordt aangepast. Met de aanpassing speelt Rabobank Rijnstreek in op de toenemende digitalisering en de veranderende vraag van haar klanten.

Omdat klanten minder contant geld gebruiken, neemt het gebruik van geldautomaten af. Daar komt bij dat geldautomaten een toenemend veiligheidsrisico met zich meebrengen, denk aan de plofkraken. Daarom heeft Rabobank Rijnstreek kritisch gekeken waar geldautomaten nodig en verantwoord zijn. Om veiligheidsredenen vervalt de Rabobank-geldautomaat in Stompwijk per

5 november op de huidige plek. Daarom is in nauw overleg met betrokkenen in Stompwijk gekeken naar een alternatief. Wij zijn blij dat we onze klanten een goed alternatief kunnen bieden met de geldautomaat die in de supermarkt Coop geplaatst zal worden.

Pinnen tijdens openingstijden supermarkt

Uitgangspunt van de nieuwe spreiding van geldautomaten is dat klanten in de meeste gevallen binnen een straal van 5 kilometer contant geld kunnen pinnen bij een willekeurige bank. ‘We zijn zeer verheugd dat we met de Coop tot overeenstemming zijn gekomen om in de supermarkt een geldautomaat te plaatsen zodat we een geldautomaat voor de inwoners van Stompwijk kunnen behouden’, aldus Reinier Vriens, accountmanager bij de Rabobank. ‘Als Rabobank zijn we betrokken bij onze omgeving en vinden we het belangrijk dat inwoners binnen een overzichtelijke afstand kunnen blijven pinnen. De aanwezigheid van een geldautomaat heeft daarnaast ook een positief effect op de lokale middenstand. We hebben de ondernemersvereniging MKB Stompwijk actief betrokken bij het zoeken naar een oplossing; met dit mooie resultaat als gevolg.’ Inwoners kunnen tijdens de openingstijden van de Coop terecht bij de geldautomaat.

De keuzes met betrekking tot het vervallen van de sealbagautomaat  en brievenbus blijven ongewijzigd. Hier wordt onvoldoende gebruik van gemaakt, waardoor de sealbagautomaat en de bankbrievenbus per 1 december komen te vervallen. Dichtstbijzijnde mogelijkheid voor winkeliers om contant geld 24 uur per dag te storten, is bij de sealbagautomaat in Zoeterwoude Dorp,
Dr. Bouwdijkstraat 2. Voor klanten die nog gebruik maken van handmatige bankopdrachten worden dit jaar diverse gratis cursussen Internetbankieren gehouden. Zodat klanten vanuit huis hun bankzaken kunnen regelen. Op 9 en 10 december vinden de eerstvolgende cursussen plaats in ons adviescentrum aan de Flemingweg 8.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.raboba.nl/rijnstreek of bellen naar (0172) 485 611.

Openingsactie Coop

Ter ere van de opening van de geldautomaat in de supermarkt, heeft supermarkteigenaar Robert Pruyssers van 5 t/m 30 november de volgende speciale openingsaanbieding: 500 gram botermalse biefstuk voor slechts € 4,98.