Allerheiligen; geweldig toch

Allerheiligen; geweldig toch!

Daags voor Allerzielen is het Allerheiligen (1 nov). Gedenkdag van alle Heiligen en Zaligen in de hemel. Wij katholieken hebben het voorrecht dat we Heiligen. Heiligen die we kunnen vragen of zij ons gebed kracht willen bijzetten of zoals dat heet een goed woordje voor ons willen doen bij Onze Lieve Heer. Ontelbaar zijn de verhalen over gebed dat werd verhoord door tussenkomst van een Heilige. Denk aan Heilige Jozef die je helpt je huis te verkopen. Maria die je bijstaat in nood. De Heilige Gertrudis (haar afbeelding is te zien in één van de glas in loodramen boven het hoofdaltaar) helpt je van je muizen af. Heilige Anthonius helpt je je verloren spullen weer terug te vinden. Heilige Franciscus en Bernardus helpen je dieren en vee te beschermen. Bescherming tijdens auto- of motorrit krijg je van de  Heilige Christoffel. Iedere dag houd je Beschermengel je in de gaten als je daarom vraagt. Geweldig toch!

Roep ze aan, bid een Noveen, een Weesgegroet en steek een kaarsje aan. Allerheiligen; sta er dus óók even bij stil.

Groeten van Marjolein

P.S. Sinterklaas is ook een Heilige