Ondernemers in verweer tegen Rabobank Rijnstreek

Ondernemers in verweer tegen Rabobank Rijnstreek ‘Dit pikken we niet meer’

Contant betalen was vroeger heel gewoon. Als je geld nodig had, ging je naar de bank. Na verloop van tijd werden het elektronisch betalingsverkeer en de geldautomaat ingevoerd. ‘Geld uit de muur’ werd gewoon en was heel makkelijk, want je kon altijd geld opnemen als het nodig was.

In Stompwijk stond vroeger ook een bankkantoor. Ooit zou aan de Meerlaan een klein kantoortje worden gebouwd, maar dat ging niet door. Na een hiaat in de dienstverlening aan burgers en bedrijven kwam bij de supermarkt een geldautomaat en een afstortkluis.

De regionale Rabobank Rijnstreek heeft onlangs besloten om te stoppen met de geldautomaat en de afstortkluis in Stompwijk. Reden: bezuinigingen. Eerst werd ons gezegd dat dit een maatregel was van het landelijk hoofdkantoor in Utrecht. Later bleek het wel degelijk om een besluit van Rabobank Rijnstreek zelf te gaan. Eerst iets zeggen, wat later niet blijkt te kloppen, dat is niet goed voor het vertrouwen in een bank.

Uiteindelijk blijft de geldautomaat nu wel bestaan (in de Coop-supermarkt), maar de afstort van contante middelen kan straks niet meer. De gevolgen zijn duidelijk: voor geld opnemen ben je voortaan gebonden aan de openingstijden van de supermarkt. En de mogelijkheid om cash-geld bij de bank af te storten komt niet terug. Dames en heren ondernemers, zoek het maar uit.

Wij vinden de teruglopende service van de bank naar de klant (burgers en vooral ondernemers) beneden alle peil. Het belang van kleine ondernemers telt niet meer, alles wordt ondergeschikt gemaakt aan het belang (lees: rendement) van de bank. De bank bepaalt, ondernemers kunnen barsten.

Wij voelen ons als (kleine) ondernemers in de kou gezet. We pikken het niet meer. De opstelling en houding van Rabobank Rijnstreek heeft ons er toe gebracht naar een andere (regionale) bank over te stappen.

We hebben Rijnstreek vooraf laten weten dat deze publicatie in aantocht was. We willen hiermee een duidelijk signaal geven naar Rabobank Rijnstreek om te luisteren naar hun klanten en hen serieus te nemen. We roepen andere ondernemers op ons voorbeeld te volgen. Voor nadere informatie weet u ons te vinden.

‘Samenwerken, dat is het idee’, zegt Rabobank in een slogan. Klinkt prachtig. Jammer, dat het niet opgaat voor samenwerking met ondernemers.

 

Zuivelhandel en Poelier N.G v.d. Bosch en zn

Zuivelhandel en Poelier Maurice v.d. Bosch

Poeliersbedrijf gebr. v. Bohemen