EHC – Stompwijk92 DS1

EHC – Stompwijk ’92 DS1

Zaterdagavond 9 november speelde we tegen EHC. Voor de wedstrijd hebben we met zijn allen gezellig pizza in de kantine gegeten, daarna vertrokken we richting Leidschendam.

We begonnen de wedstrijd sterk. Doordat EHC offensief verdedigde wist Cynthia een aantal keer te passeren en we stonden al snel met 2-5 voor. De linkerkant van Stompwijk draaide goed en we liepen uit naar 3-9. Dit kwam ook doordat de verdediging goed stond en Jona op de cirkel een aantal keer goed gevonden werd in de aanval. Helaas konden we dit tempo niet volhouden waardoor EHC terug kon komen in de wedstrijd. Met een stand van 8-12 gingen we de rust in.

Na de rust begonnen we net zoals we de eerste helft waren begonnen. Amanda hield 2 pingels en Demi maakte 2 pingels. Wij bleven scoren waardoor de stand op 12-17 kwam. Alleen kwam EHC nu echt op gang, ze vonden hun cirkel een aantal keer mooi. Ook de opbouw gooide er een aantal in waardoor we het weer spannend maakten. Net als vorige week werd het gelijk, 18-18. Beide teams gingen gestrest spelen waardoor er 5 minuten lang geen doelpunt gemaakt werd. Twee keer achter elkaar kregen wij een 2 minuten straf, maar de verdediging stond goed en EHC wist hier geen gebruik van te maken. Amanda wist nog een break met haar gezicht tegen te houden. Gelukkig wist Marieke de rust terug te brengen in het team waardoor we nog een aantal punten scoorden. Hierdoor sleepte we de eerste overwinning van dit seizoen binnen(20-22). Als een team hebben we dit bereikt, maar dit had niet gelukt zonder al het publiek dan ons in Leidschendam is komen aanmoedigen. Bedankt hiervoor!

Volgende week spelen we thuis om 12.30 tegen Indus ’67, de balsponsor is Tom Janson Schilder- en Wandafwerking. Hopelijk krijgen we deze keer weer net zoveel support als afgelopen weken.