Marathonschaatsen

MARATHON SCHAATSEN

Thom van Beek loopt verder uit

Afgelopen zaterdag op de Haagse Uithof was Thom de baas bij de tussensprints en haalde daar de meeste punten. Inmiddels ligt hij 17 punten voor op de naaste concurrent Evert Hoolwerf. In de wedstrijd ging ploegmaat Remco Schouten op het juiste moment weg, hij kreeg drie rijders mee en namen, mede door de inspanning van maat Cristiaan Hoekstra, een ronde voor. In de finale moest hij het afleggen tegen Mark Ooijevaar en Arjan van der Kieft. Twee bekenden uit het langebaan schaatsen en nu ook op de marathon toer. Om zijn ploegmaat te beschermen mocht Thom niet rijden voor de overwinning. Hij werd 6e achter concurrent Hoolwerf. Johan Bakker werd 22e en Cristiaan Hoekstra 25e.

Bij de dames won Karien Kleibeuker met overmacht. Imke Voormeer werd 2e. Na een zware inspanning kwam ze ook één ronde voor. In de finale reed Kleibeuker probleemloos weg bij nummer 2. 3e werd Irene Schouten. Janneke Ensing blijft in het klassement nummer één.

Zoey van den Bosch reed een prima wedstrijd en werd keurig 35e.

Eline Bennis wist de wedstrijd niet uit te rijden.

Bij de Topdivisie was het een ware slachting. Zeker in de 2e helft van de wedstrijd namen 14 mannen één ronde voorsprong. In de finale bleef Garry Hekman met een geweldige sprint Arjan Stroetinga voor, 3e werd de Italiaan Francolinie. Bob de Vries blijft leider in het klassement.

De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag in Haarlem, de 6e wedstrijd om de KNSB cup. Start 1e divisie om 18.00 uur. Dames 19.30 uur en de Topdivisie om 20.30 uur.

Aad de Haas