Opening nieuw wandelpad en fruitpluktuin Geerpolder

fruitpluktuin

Opening nieuw wandelpad en fruitpluktuin Geerpolder

Nieuwe mogelijkheden voor wandelaars en natuurliefhebbers in de Geerpolder! Op donderdag 7 november hebben de wethouders Ates (Zoeterwoude) en Houtzagers  (Leidschendam-Voorburg), samen met mevr. Wigmans van het Rabo Rijnstreek Fonds een nieuw boerenlandpad in de Geerpolder geopend.

Deze nieuwe route is ruim 2 kilometer lang en gaat dwars door het boerenland. Het pad voert de wandelaar via zo’n 30 houten loopbruggetjes langs diverse landschapselementen zoals een poel en natuurvriendelijke oevers. De 5 aansluitpunten op de openbare weg maken het mogelijk om verschillende kleine ommetjes te maken.  Tegelijk met het boerenlandpad werd een door vrijwilligers aangelegde fruitpluktuin geopend. In deze tuin kan de bezoeker gratis of tegen een vrijwillige bijdrage diverse soorten fruit plukken en genieten van de natuur. De tuin is gelegen aan de Ondermeerweg 10, en het is tevens 1 van de 5 startpunten van het nieuwe boerenlandpad.

Andere startpunten van de wandelroute bevinden zich o.a. bij de zelfplukgroententuin van zorgboerderij ‘de Boerderijn’, bij Boerderij ’t Geertje en bij Kaasboerderij de Vierhuizen. Zo kan de wandelaar met een frisse neus èn een volle tas thuiskomen.

De aanleg van het nieuwe pad en de fruitpluktuin zijn gesponsord door de gemeenten Zoeterwoude en Leidschendam-Voorburg en het Rabo Rijnstreek Fonds.  

 

Met vriendelijke groeten  

Freek van Leeuwen, Boerderij de Vierhuizen

06 43144173 www.kaasboerderijdevierhuizen.nl