Marathonschaatsen

thom van beek

Marathonschaatsen

Dubbelslag voor Thom van Beek

Afgelopen donderdag op de ijsbaan in Dronten werd een Nationale Wedstrijd verreden. Deze telt niet mee voor de KPN Cup. Hier was Thom van Beek ongenaakbaar. Hij pakte in feite alleen één ronde voor. Eén rijder wist ook nog aan te sluiten. De rest moest, mede door Thoms ploegmaats, afhaken in de inhaalrace. In de finale was Thom oppermachtig en won met meters voor. Op de Eindhovense ijsbaan, afgelopen zaterdag, in de massasprint wist hij ook als eerste over de streep te komen. 3 Wedstrijden achter elkaar winnen is echt top. Thom staat nu ruim aan kop in het klassement. Christiaan Hoekstra zat in Dronten in de kopgroep, maar wist niet naar een ronde voor te komen. Hij finishte als 17e en in Eindhoven 22e. Johan Bakker was in Dronten 37 en in Eindhoven 57e.

Bij de dames in Dronten won Mariska Huisman voor Janneke Ensing en Foske Tamar van der Wal. In Eindhoven wisten 13 rijdsters één ronde voor te nemen. Verassend won Yvonne Spigt voor Imke Vormeer en Iris van der Stelt.

Zoey van den Bosch kan haar wedstrijden goed uitrijden. In Dronten werd zij 33e en in Eindhoven 29e. Eline Bennis heeft de goede vorm niet. In Dronten haakte zij af en in Eindhoven niet gestart.

Bij Topdivisie was de BAM ploeg in beide wedstrijden heer en meester. Met deelname van Jorrit Bergsma heeft de ploeg een belangrijke rijder in ploeg. In Dronten won Bergsma voor Frank Vreugdenhil en good old Jan Maarten Heideman. 13 Rijders hadden één ronde voor. In Eindhoven hadden zes man één ronde voor. Het schavot werd geheel gekleurd door de BAM formatie. 1e Stroetinga, 2e Bob de Vries en 3e  Bergsma.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Hoorn. Start 1e divisie 18.00 uur, Dames 19.30 uur en Topdivisie 20.30 uur

Aad de Haas