Stompwijkse Badgasten

stompwijkse badgasten

Stompwijkse Badgasten met hun club naar de finale

Dit weekend streden de Nederlandse kinderen met hun zwemclub om een finaleplaats voor de Nationale clubmeet. Ook Bart Pardon en Jelsie van Ruijven streden mee voor hun club LZ1886 uit Leiden. Ze moesten het opnemen tegen 13 clubs uit de regio waaronder AZL uit Leidschendam en WVZ uit Zoetermeer.

De jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar zwommen individuele zwemnummers en enkele estafettes met clubgenoten. LZ1886 bleek over de gehele linie erg sterk. Bart en Jelsie behaalden samen 4 eerste plaatsen en 2 tweede plaatsen. Mede dankzij hun prestaties won hun club en plaatsen ze zich voor de finale van Nederland in februari.

Naast het zwemgeweld was er ook een wedstrijd voor het mooiste spandoek. Met een mooi spandoek van een leeuw met een 8 meter lange staart (made in Stompwijk) maakt LZ1886 ook hier kans op een overwinning. Het tekentalent van opper Gerard was doorslaggevend zodat ook deze prijs in de zwemtas naar Stompwijk ging.

 

Ilona van Ruijven