Verslag Stompwijk92 DS1 – Wings 2

balsponsor handbal

Verslag Stompwijk ’92 1 – Wings 2

Eerst even een klein detail: Dames 1 staat op dit moment 2e in het klassement. Zij hebben 7 punten uit 4 wedstrijden, wat betekent dat zij tot nu toe nog maar 1 punt hebben laten liggen. Positief punt: zij hebben de meeste doelpunten gescoord (96 stuks) van alle teams.

Dit wetende, moest de wedstrijd tegen de nummer 8 van het klassement te winnen kunnen zijn. Wings had slechts 53 punten gescoord, een aanzienlijk verschil met Stompwijk. Het duurde alleen 5 minuten voor er een punt werd gescoord. Jona opende de score met een break en al snel wist Cynthia op dezelfde manier tot scoren te komen. De dames wisten via Marieke, Cynthia en Claire de voorsprong uit te breiden. Ondertussen scoorde Wings 3x: een slimme stuitpass van de midden opbouw naar de inlopende linkerhoek kwam goed aan en liet Amanda kansloos: 6-3. Doelpunten van Cynthia en Jona werden afgekeurd, erg jammer want nu leek Wings meer op dreef te komen. Dat was te merken want nummer 3 wist voor een verschil van 1 punt te zorgen door schoten vanaf de opbouw. Er werd een overtreding gemaakt op Claire wat resulteerde in een penalty voor Stompwijk. Demi gooide deze snoeihard er in en gaf zo weer wat ruimte in de score. Wings wist terug te komen met doelpunten van nummer 9 en nummer 7: 7-7. Het spel van beide ploegen werd chaotischer, ballen kwamen niet aan en kansen werden gemist. Marieke hield het hoofd koel en scoorde van uit het midden. Met nog 5 minuten beging nummer 10, een pittige speelster die veel oud dames speelsters zich kunnen herinneren, een overtreding op Marieke. Claire miste helaas de penalty, waarna Leonie een kans van de linker ook miste, daardoor steeg de spanning weer. Gelukkig wist zij even later via een break out toch tot scoren te komen. Met een stand van 9-7 klonk het rustsignaal.

De tweede helft begon goed: Jona scoorde en zorgde zo voor een verschil van 3 punten. Vanaf de linkerhoek kwam de nummer 9 van Wings vrij en vond het net. Moeizaam wisten de dames de volgende 10 minuten toch uit te lopen van een 10-8 stand naar 17-10. Er kwam meer snelheid in het spel en de speelsters leken hun eigen spel meer te gaan spelen. Toch bleef het zoeken naar elkaar en werden er kleine schoonheidsfoutjes gemaakt. Wings liet zich weer zien vanaf het midden met een sprongschot van nummer 10: 17-11. Demi kwam gelukkig wat meer los, sprong door de verdediging heen en scoorde. Hierna volgden 10 minuten met tijdstraffen voor Stompwijk, Wings maakte hier goed gebruik van en kwam 3 keer tot scoren. Het gat werd kleiner en Wings kwam dichterbij. Maar Marieke wist rustig van uit de loop te scoren en Demi schoot er van af de linker hoek ook nog een in. De eindstand was 20-14 in het voordeel van Stompwijk, wat eigenlijk 20-15 had moeten zijn, daar er een zuiver doelpunt van Wings niet was meegeteld in de eerste helft. Op bijgaande foto ziet u (v.l.n.r.) Amanda, balsponsor Loes de Haas van Studio Oase en Claire. Bedankt voor het sponsoren van de bal!

Volgende week zondag spelen de dames om 11.10uur tegen Hercules 3 in sporthal Boswijk (Laan van kans 11, Ypenburg). Deze tegenstander staat ook in de bovenste helft van het klassement, dus dit belooft een spannende wedstrijd!