Van de redactie…….. ons Kerstnummer

Van de redactie……ons kerstnummer

De tijd vliegt en voor je het weet is er al weer een jaar om. Volgende week maandag gaan we van start met de één na laatste én dinsdag met de laatste Dorpsketting van het jaar. We proberen er altijd een thema aan te verbinden met een positieve uitwerking. Natuurlijk kunt u uw kerst en nieuwjaarswensen hierin kwijt. Verder staat de Dorpsketting mailbox (redactie@dorpsketting.nl) altijd open voor inbreng van buiten af.

Dit jaar zijn we benieuwd naar uw kerstverhaal in de ruimste zin van het woord. Vrede op aarde, een terugblik op afgelopen jaar of een vooruitziende blik naar volgend jaar.

We willen dan ook alle leerlingen van de Maerten van den Veldeschoool uitnodigen om hun kerstverhaal te schrijven, dat kan traditioneel zijn vanuit wensen onder de boom. Maar ook wensen voor water in Afrika, huizen voor de Pillippijnen, onderdak voor alle vluchtelingen vanuit Servië of eindelijk eens kampioen worden met je voetbalteam.

Als de jongens en meisjes van groep 5 tot en met 8 een mooi verhaal maken en de jongens en meisjes van groep 1 tot en met 4 voor een mooie tekening zorgen, dan wordt het een prachtig kerstnummer. Dan reserveren wij alvast een mooi plekje, misschien wel op voor- of achterkant.

Alle bewoners in Emmaus willen we uitnodigen om hun ervaringen van voor de oorlog te delen met deze generatie. Het zorgen voor brood op de plank voor hun grote gezinnen, de dubbele banen voor het beleg op die droge boterham, het eindeloos schoonmaken en wassen zonder hulpmiddelen. De drie Heilige missen in de nacht, het vele kerkbezoek en het vertrouwen in de kerk en medemens. Dit wordt het verleden.

Alle anderen wil ik uitnodigen om een hedendaags kerstverhaal te maken. Leef je uit!

Alle zonen en dochters vraag ik hun ouders te stimuleren iets te schrijven of doe dat voor hen. Als dan die opa’s en oma’s hun kleinkinderen stimuleren om iets te tekenen of hun eigen verhaal op te schrijven dan kan dat een prachtige samenwerking worden. Heden en verleden mengt zich en wordt geïllustreerd door mooie tekeningen. O, dat wordt een prachtig kerstnummer.

Wij kijken er naar uit……Petra