Dinsdag 17 december weer avondje VrouwActief

Dinsdag 17 december een avondje Vrouw Actief

Vanavond is het thema “Pot Luc”.  Dit betekent dan iedereen iets te eten meeneemt voor ongeveer vier personen.

Bij binnenkomst is het Dorpshuis al in kerstsfeer. De tafels zijn prachtig gedekt. De kaarsjes zorgen voor veel sfeer. Iedereen zijn eigen servies, bestek en glas. Dit is al een vrolijk gezicht. En dan de tafel met al het meegebrachte eten. Teveel om op te noemen. Wat hebben de dames allemaal zo gemaakt?

Pompoenensoep, ossenstaartsoep, champignonsoep, quiche in verschillende soorten, salade met ham, met gerookte kip, gevulde champignons, pasta salade, zalmsalade, kipsalade, mihoen, carpaccio, brood met kruidenboter, krentenbrood. Te veel om op te noemen! Waarschijnlijk vergeet ik nog iemand zijn zelfgemaakte gerecht. Maar het zag er allemaal prachtig uit. Nadat iedereen een plekje gevonden had, opent voorzitster Alie de avond zoals gebruikelijke met een mooi en toepasselijk gedicht. En dan smullen maar! Van alles wordt wat geproefd. Alles lekker weggespoeld met een voortreffelijk wijntje, ons aangeboden door Vrouw Actief. Tijdens een stil momentje gaat daar ineens een telefoon. De telefoon van Wil van Leeuwen. Ze is zojuist oma geworden van kleinzoon Matz, wat leuk. Gefeliciteerd namens alle dames van Vrouw Actief.

Ondertussen eet iedereen zijn buikje rond. Maar dan de mededeling dat we nog een klein gaatje moeten open houden voor het toetje. En dat is ook weer veel variatie. Tiramisu, een soort griesmeelpudding, bavaroise, pudding, chocolade mousse en dan nog vele schalen met chocolaatjes. Nog een kopje koffie toe. En zelfs nog een mooi sneeuwpop of kerstmannetje van het bestuur. Het was een geweldige avond. Het Bestuur heeft goed haar best gedaan. Gelukkig voelde Ank dit ook aan en heeft zij namens alle dames op geheel eigen wijze het bestuur bedankt. Hier en daar werd al gezegd: “dit moeten we vaker doen”. Een zeer geslaagde avond. Iedereen hele fijne feestdagen gewenst en tot 14 januari voor de volgende bijeenkomst van Vrouw Actief. 

Marianne de Mos-van der Meer                      “Ik heb gezegd”