VV-ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014

sophie en jasper

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014      

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Mocht u zich afgelopen zaterdagavond op de weg in de omgeving tussen Leiderdorp en Stompwijk een beetje opgejaagd hebben gevoeld door een blauwe Toyota? Mijn excuses! Uw verslaggever moest namelijk tussen de weeën door van zijn vrouw tussen het Rijnland Ziekenhuis en het VV/ZZ toernooi pendelen. Daar mijn vrouw al puffend de dag doorbracht, kon ik natuurlijk de trouwe volgers van het VV/ZZ toernooi niet achterlaten met geen verslag van de eerste speelavond. Heen en weer bellend met vrouw lief: ‘Gaat het nog schatje, komt goed schatje, je bent er bijna schatje’, hadden we gelukkig de aftrap al verplaatst naar later op de avond. Hoe bedoelt u telepathie?! De dames van Administratiekantoor Van Boheemen zorgde in samenwerking met onze toernooidames Tamara en Amanda voor een spectaculaire opening. De gloednieuwe wedstrijdbal, gesponsord door het administratiekantoor gevestigd aan de Stompwijkse vaart, verdween echter niet in het doel. Bewijs één is al weer geleverd, het wordt wederom een spannend toernooi en het niveau van de deelnemers, in dit geval de keeper van NOAD, die als schietschijf mocht fungeren bij de aftrap, is weer gegroeid ten opzichte van vorig jaar. De eerste wedstrijd was direct een doelpuntenfestijn, mede door Stefan de Groot, die 3x scoorde, rolde de Leipe Loetjes, VVVS op. Het, ook dit jaar, aparte damestoernooi werd geopend in de tweede wedstrijd en hoe! Met gloednieuwe shirts en mede door twee doelpunten van Marloes den Heijer, moesten de dames van SJZ hun meerdere erkennen in de Epiladies. Oud-organisator ZZ liet vervolgens met twee nieuwe aankopen en een 4x scorende Jos Olyhoek zien, klaar te zijn voor de kraker van volgende week tegen hun leerlingen. U leest het goed, The Vlietteam[VV], de leerlingen, nemen het op tegen hun leermeesters ZZ aankomende zaterdag. Wat toen volgde was een wedstrijd van ’t Dreamteam tegen 3x Niks.

’t Dreamteam, afgelopen jaren een team in één der lage poules, heeft volgens mij een sjeik opgesnord, want het aantal nieuwe spelers pasten niet op één A4 velletje. Jeffrey Geer, één van die aankopen wist in de laatste minuut met zijn tweede goal die avond de eerste drie punten van ’t Dreamteam binnen te slepen. Verder behaalde de regerend kampioen zijn eerste overwinning, was mijn jeugdidool, Edwin Develing van Team O’Neill, gelukkig weer eens tussen de lijnen te bewonderen. Zijn drie doelpunten waren één van die redenen, waarom ik tussen de weeën door, moest komen natuurlijk.

Ook het spel van Chelsea(1 doelpunt) en Phinney Disseldorp(2 doelpunten) van de Broekies was om van te genieten. Zoals gezegd het niveau op Stompwijks grondgebied stijgt per minuut, lijkt het wel.

Tenslotte zorgde Danny Bakker, voor veel geld verkocht aan de Suriprofs, met een kopbal, jawel een kopbal, voor de winnende in zijn wedstrijd tegen de Leyens en was het ‘Good Old’ Ed van Rijn met drie doelpunten die Van Rijn Transport met drie punten in de tas de altijd gezellige kantine in loodste. Want gezellig was het, heb ik mij laten vertellen door Desirée Luiten die haar man Roel van The Vlietteam kwam aanmoedigen en hem naar de overwinning toejuichte. Ik kon het zelf niet beoordelen, want ik moest natuurlijk met gierende banden naar mijn vrouw lief. Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen, wij zijn trotse ouders geworden van een zoon, Jasper. Zijn grote zus van 22 maanden, Sophie, heeft het al gezien, dit wordt ook een VV/ZZ topper, pappa, ik ben een trotse vader, dat zult u begrijpen. Graag tot a.s. zaterdag, beleef het ook mee!  

Voor uitslagen en wedstrijdschema zie PDF