VVZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014

vvzz

VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2014    

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Afgelopen zaterdagavond was al weer de tweede speelronde van het VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap. Witte Condors, het team met de meest jonge supportersachterban, wist TZN eenvoudig te verslaan. Als beloning voor het goed aanmoedigen mocht de gehele supportersachterban vervolgens helemaal los gaan in de kantine en dat hebben ze geweten in de keuken. De friet en diverse snacks waren niet aan te slepen. De tweede wedstrijd van de avond stond als kraker genoteerd in het programma. De leerlingen(VV) tegen de leermeesters(ZZ). Vele video’s bekeken vooraf, verschillende taktieken uitgedacht, betrad The Vlietteam het speelveld. Maar wat er toen gebeurde is vandaag de dag nog steeds onduidelijk. Was het het magische ZZ-shirt wat vele teams angst inboezemt, was het de 30-jarige ervaring van Hans Disseldorp en Frans Luiten, die als enige nog overgebleven zijn van het allereerste jaar of was het gewoon weer één van die meesterzetten van de leermeesters die geen pen kan beschrijven. Totaal ontgoocheld ging The Vlietteam van het veld. Na drie doelpunten van Jordy Key, Jos Olyhoek en ieder één van de ‘oude’ leermeesters Frans Luiten en Hans Disseldorp, die als keeper al twee wedstrijden doeltreffend is, staat The Vlietteam weer met beide benen op de grond. Vervolgens kon het publiek genieten van de eerste damestopper. Twee zeer aan elkaar gewaagde teams schotelden een leuke, spannende wedstrijd voor, waarin Iris Sweere heel knap Pietertjes de overwinning schonk. De daaropvolgende wedstrijd stond in het teken van de DIO fanclub. DIO zult u denken? DIO staat voor Develing In Oranje. In 1993 is deze fanclub opgericht door o.a. teamleden van F.C. Faas. Tijdens de aftrap van Team O’Neill tegen F.C. Faas overhandigde oud-prins Adrie I(F.C. Faas) een vaantje aan Edwin Develing (Team O’Neill) ter nagedachtenis aan dit jubileum.

Na de aftrap overklaste overigens Team O’Neill F.C. Faas volledig, mede door drie doelpunten van Tim Vurens, André van Rijn en één van de meester zelf. Daarna kwam de Toko, na afwezigheid van een jaar, weer binnen de lijnen. De Toko brengt de laatste jaren meestal opvallende namen. Dit jaar was het de beurt aan Martijn van Es. Echter was het Maarten v.d. Meer die, door twee keer te scoren, de Suriprofs met lege handen achterliet. ’t Dreamteam behaalde vervolgens zijn tweede overwinning dit toernooi door drie keer te scoren in de laatste vijf minuten. Later op de avond kwamen twee titelkandidaten in actie. Henk de Vriep won gemakkelijk van de Hatseflatsers, die bepalende spelers als Kevin Bos, Mark Duindam en Kim v/d Berg misten. Orion kwam vervolgens, mede door drie doelpunten van Maurice Luchtigheid, ook goed uit de startblokken. Verder moet de Revenge of Boe! nog minimaal één wedstrijd op zich laten wachten. Romy Coret van de SJZ dames voltrok het vonnis voor Boe! door twee keer te scoren en noteerde hiermee de eerste winst van de SJZ dames. Na deze wedstrijd kwamen de Clare Valley Gold STARS binnen de lijnen. Vooralsnog onbekend in de VV/ZZ historie, wist dit team het publiek in één wedstrijd al op de hand te krijgen. Met snel en effectief combinatiespel, individuele klasse van spelers als Luca Lopez Reyes (twee doelpunten), Tim van Veen (één doelpunt) en de sensatie Marc Griffioen (vijf doelpunten), liet dit team zien over veel mogelijkheden te beschikken en was de overwinning snel geschied. Als laatste wedstrijd stond Marbenti-Freddy op het programma. Spannend tot de laatste minuut, was het uiteindelijk Evert Hogervorst die, met zijn tweede doelpunt van de avond, Marbenti de overheerlijke teamschotel en het bruisend bier in de kantine nog beter liet smaken. Het was wederom gezellig tot laat, over twee weken gaan we verder, mis het niet, een gezellig avondje zaalvoetbal, puur van Stompwijkse bodem met omlijsting voor elk wat wils. Tot dan!

Uitsl. 2e speelronde 11 jan.                                                       Programma 3e speelronde 25 jan

TZN – Witte Condors             0-4                                                   17.30-17.55 NOAD – Witte Condors        

The Vlietteam – ZZ               1-8                                                   17.55-18.20 Leipe Loetjes – ‘t Dreamteam                                               

Epiladies – Pietertjes             0-1                                                   18.20-18.45 IB Vestmannaeyjar – De Broekies                                         

Team O’Neill – F.C. Faas        8-1                                                   18.45-19.10 Revenge of Boe! – Epiladies                                         

De Toko – Suriprofs               2-1                                                   19.10-19.35 Staat ’t bier koud – Van Rijn Transport                            

VVVS- ’t Dreamteam             1-3                                                    19.35-20.00 De Hatseflatsers – Marbenti                               

Leipe Loetjes – 3x Niks          0-0                                                   20.00-20.25 Wilgenhof – TZN                                                             

Henk de Vriep – De Hatseflatsers 9-0                                              20.25-20.50 ZZ – Nosneb C.F.                                                 

Orion – IB Vestmannaeyjar         5-3                                               20.50-21.15 F.C. Benson – F.C. Kip                                                       

F.C. Kip – Beatz                         0-1                                               21.15-21.40 Freddy – Henk de Vriep                                         

Revenge of Boe! – SJZ dames     1-2                                               21.40-22.05 The Vlietteam – Team Vet-er-aan                        

De Leyens – Clare Valley Gold STARS 1-8                                        22.05-22.30 Orion – The Limit                                       

Marbenti – Freddy                            3-2                                         22.30-22.55 F.C. Skrrrt – Beatz                                            

                                                                                                   22.55-23.20 SJZ dames – Pietertjes                                             

                                                                                                   23.20-23.45 Clare Valley Gold STARS – De Toko