IJsclub Nut en Vermaak

IJsclub ‘NUT EN VERMAAK’

Promotie voor Joy en Freek

De omstandigheden waren afgelopen weekend prima op de Uithof. Dit resulteerde in zowel het ochtend- als avondprogramma in veel p.r. ’s en zelfs tot 2 promoties. Joy van der Meer wist met haar tijd van 1.01.08 (500 meter) te promoveren naar de categorie pupillen 3. Freek Bennis haalde met 1.02.95 ruim 3,5 sec van zijn p.r. af en promoveerde hiermee naar de categorie pupillen 4. Joy (15.00) en Freek (14.28) scoorden ook persoonlijke records op de 100 meter. Naast Joy en Freek was er ook persoonlijk succes voor Olaf Verburg. Op de 100 meter verbeterde hij zich met meer dan 1 sec tot 14.39, op de 500 meter haalde hij met 1.05.59 ruim 2 sec van zijn beste tijd af. Bart van Santen scoorde op de 100 meter een p.r. met 14.20. Op de 500 meter bleef hij met 1.03.41 net boven zijn p.r. Myrthe Turk wist haar beste tijden net niet aan te scherpen (14.37; 1.02.53). Haar 500 meter tijd was haar snelste van het seizoen.

Patty Vurens kwam in het avondprogramma in actie op de 1000 meter. Zij liet met 1.34.66 een nieuw persoonlijk record noteren.

Erben 3e bij districtskampioenschap

Afgelopen zaterdagochtend werd in de Leidse IJshal gestreden om het districtskampioenschap bij de pupillen. Iedereen moest extra vroeg uit bed, omdat de aanvang van de wedstrijd vervroegd was naar 6.30 uur. Enige deelnemers hadden later die ochtend shorttrackwedstrijden in Utrecht. Ondanks het vroege tijdstip, verschenen er ruim 100 pupillen aan de start, waaronder 9 Stompwijkse deelnemers. In de wedstrijd over 1 ronde wisten alle 9 hun persoonlijke record te verbeteren. Omdat de meesten vorige week al een tijd hadden gezet bij de Nieuwjaarswedstrijden, werden hier minder records genoteerd. Erben van der Lans wist zich op 2 ronden te verbeteren naar 38.67. Mede door deze tijd werd hij zeer knap 3e in het eindklassement bij de jongens. Ook de prestaties van Yoran van Boheemen en Wouter de Boer mogen niet onvermeld blijven. Zij verbeterden hun beste tijd over 2 ronden met resp. 11 sec en 16 sec.

Bij de meisjes behaalde Iris de Haas een keurige 9e plaats. 

 

Tom de Haas