Geboortekliniek Den Haag in Bronovo

Geboortekliniek Den Haag in Bronovo

Op 31 januari is de Geboortekliniek Den Haag in Bronovo als tweede locatie geopend. Na hun bevalling kunnen vrouwen ervoor kiezen in de Geboortekliniek in een huiselijke omgeving te verblijven. Wanneer dat nodig is, is medische expertise en ziekenhuiszorg van Bronovo dichtbij. De opening wordt verricht door Bronovo-bestuurder Renée Barge en Willem Geerlings, voorzitter Raad van bestuur Medisch Centrum Haaglanden (MCH), met wie de Geboortekliniek al een succesvolle samenwerking heeft.

De Geboortekliniek Den Haag werd 5 jaar geleden opgezet door Lianne Bolleboom en Ellen van der Geest. Met de opzet van de Geboortekliniek werd tegemoet gekomen aan de wens van veel vrouwen om te bevallen en verblijven in een huiselijke omgeving met medische zorg dichtbij. De Geboortekliniek in het MCH is gevestigd op de 13e verdieping, direct boven afdeling verloskunde en direct naast de kinderafdeling. De twee organisaties hebben altijd prettig samengewerkt en de kwaliteit van eerste- en tweedelijnszorg rondom bevallingen naar een nieuw niveau gebracht.

De tweede locatie in Bronovo is op de vierde etage, slechts één etage verwijderd van de verloskamers en de kinderafdeling. De kamers van de Geboortekliniek zijn huiselijk ingericht, zodat de kraamvrouwen na de bevalling in alle rust kunnen genieten van de 24-uurskraamzorg die hier wordt gegeven. Daarnaast is er een relaxruimte gerealiseerd, waar een massage kan worden aangeboden aan zowel zwangere als pas bevallen vrouwen.