Buurt participatie

drie molens

Buurt participatie

Enkele bewoners van het- door henzelf genoemde- buurtschap‘ De Drie Molens’ (Stompwijkseweg 9-48) hebben een initiatief genomen in het kader van buurt participatie. Vastgesteld werd dat- en dat geldt vooral voor nieuwe bewoners van dit buurtschap- sommige mensen  elkaar niet of nauwelijks kennen. “Ik ken mijn eigen buren niet“, klaagde onlangs een van de oudere bewoners. Terwijl dat, in zo’n wat afgezonderde gemeenschap, best nuttig kan zijn. Om elkaar beter te leren kennen willen enkele bewoners in het voorjaar een open huis organiseren en jaarlijks een tweetal activiteiten o.a. iets met een educatief karakter..

Ook zal er bij voldoende belangstelling drie of viermaal per jaar een E mail Nieuwsbrief worden verzonden met wetenswaardigheden uit het buurtschap.

Alle bewoners kregen vorig week een enquête formulier bezorgd en aan de hand van de reacties willen de initiatiefnemers kijken wat de volgende stappen zijn in het kader van de buurt participatie.

 

Richard Kaan