Goede prestaties Stompwijkse Badgasten

Goede prestaties van Stompwijkse badgasten

Bart Pardon en Jelsie van Ruijven mochten afgelopen weekend naar het Nederlands kampioenschap voor minioren. Bart had zich weten te plaatsen voor de 100 meter schoolslag. Jelsie had zich weten te plaatsen voor de 100 meter wisselslag en stond reserve op de 50 meter vlinderslag. Maar bij de 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag waren er voor Jelsie haar categorie extra series ingelast zodat er meer dan 18 meisjes mochten starten. Toen er iemand zich had afgemeld op de 50 meter vlinderslag, bleek dat ze uiteindelijk op 4 nummers mocht starten.

Zaterdag begon Jelsie met de 100 meter rugslag. Een dik persoonlijk record (PR) leverde haar een 19e plek op. Daarna startte Bart op zijn favoriete nummer. Op de lijst met alle PR’s stond Bart 13e. Dat betekende dat Bart in de derde serie mocht starten. De jongens naast hem bleken zijn tempo niet bij te kunnen houden. En ook de serie daarna kon niet aan de tijd van Bart komen. Daarna was het afwachten wat zijn nieuwe PR waard was. Uiteindelijk waren er 6 sneller dan Bart. Maar met een knappe PR en een 7e tijd van Nederland mocht hij trots naar Stompwijk afreizen.

Jelsie stond vervolgens voor de 100 meter vrije slag op de startblokken. Hier herhaalde ze haar prestatie: weer een 19e plek nu met een PR van maar liefst 5 seconden.

Later in de middag mocht Jelsie laten zien hoeveel progressie ze de laatste tijd heeft gemaakt op dit nummer. Dankzij een afmelding van een ander meisje mocht ze als reserve starten in de eerste serie. Na een mooie start en een lange onderwaterfase ging ze met een ongekende bewegingssnelheid door het water. De andere meisjes hadden het nakijken; niet vreemd als je maar liefst 10% sneller zwemt dan bij het vorige PR. In de tweede serie mochten 6 meisjes proberen haar tijd te verbeteren. Maar dit bleek een kansloze missie. Vervolgens wachten op de snelste 6 meisjes van Nederland op dit nummer. Maar hier lag het niveau wel wat hoger. Uiteindelijk stond Jelsie op een gedeelde 6e plaats en was hiermee dus net zo trots als Bart (en dat gold ook voor hun ouders).

Zondag mocht Jelsie nog even terug naar het zwembad voor de 100 meter wisselslag waar ze met een vers PR op zak (2 weken geleden) mocht starten. Met een tijd dat net boven haar PR lag, werd ze knap 13e en mocht ze terugkijken op een geweldig weekend.

Ilona van Ruijven