Het aftellen is begonnen voor Gaandrië

!!!!! HET AFTELLEN IS BEGONNEN VOOR GAANDRIË !!!!!

Over een paar dagen is het zover, dan barst het carnaval weer los in Gaandrië. Vanaf woensdag 26 februari zijn Prins Erwin, Page Jindra, Opper Gerard, Raad van Elf, Het Bestuur, Oud Prinsen en vele vrijwilligers weer mega druk bezig om er een geslaagd carnavalsseizoen van te maken. Hierbij draait het niet alleen om de grote feestavonden, maar worden de gehandicapten, bewoners van verzorgingstehuizen, kinderen en zieken niet vergeten door Carnavalsvereniging De Gaanders uit Stompwijk. Onder het motto: “Het is maar fantasie” ondernemen de Gaanders nogal wat activiteiten.

Woensdag 26 februari gaan de Gaanders carnaval vieren met de verstandelijk gehandicapte bewoners van Swetterhage uit Zoeterwoude.

Vrijdag 28 februari staat verzorgingstehuis Huize Emmaus in Zoeterwoude op het programma. En vrijdagavond om 22.00u is het natuurlijk weer ons jaarlijks bezoekje aan de jongerensoos Beatz.

Zaterdagochtend 1 maart is in het Stadskantoor van Leidschendam de officiële overhandiging van de Hamer door Burgemeester van Leidschendam – Voorburg aan Prins Erwin, waarmee hij zeggenschap krijgt over het Gaandriaanse rijk. Hierbij wordt iedereen uitgenodigd om 9:30u bij het Stadskantoor in Leidschendam om bij dit zeer leuke en heugelijke feit aanwezig te zijn. Hierna natuurlijk een van de terugkerende hoogtepunten van de Stompwijkse Carnaval de Optocht. Vergeet je niet op te geven via de website, of mail naar info@degaanders.nl!!!!  Deze karavaan van prachtige wagens zal op de zaterdag weer door ons dorp trekken. Deelname aan optocht van Leidschendam en Stompwijk:

Om 9:00uur verzamelen op het terrein van Scheria. Inleveren deelname reglement (zie bijlage)

Om 9:45 uur vertrek richting Leidschendam onder politiebegeleiding.

Om 11:00 uur start optocht door Leidschendam vanaf het Stadskantoor.

Deelname aan optocht van Stompwijk:

Om 12:30 uur verzamelen op het terrein van Scheria. Om 13:00 uur start optocht. De volledige carnavalsoptocht moet op aanwijzingen van de optochtcommissie doorrijden tot het kruispunt Meerlaan/Klaverblad. Dit om opstoppingen in de woonwijk te voorkomen. Hier moet iedereen de carnavalskar verlaten. Net als voorgaande jaren gaat de politie er streng op toezien dat er geen alcohol op de karren aanwezig is of gedronken wordt. Tevens is het niet toegestaan om tijdens de route de karren alsnog te bevoorraden met alcohol. Wij zijn door de gemeente Leidschendam aangesproken op het feit dat dit vorig jaar in de buurt van de Stompwijkseweg/Witte tunnel wel is gebeurd. Ook hierin graag jullie medewerking.

Hierna staat het altijd zeer gezellige straatcarnaval met de Prijsuitreiking van de optocht op het programma. Tijdens het straat carnaval zijn kaarten te koop voor het Gekostumeerd Bal en het Slotbal in de hal bij Het Blesse Paard. Na het straatcarnaval is het in de avond natuurlijk tijd voor het Gekostumeerd Bal. Openingstijd is om 21:00u Entree niet leden €7,50, leden gratis.

Zondag 2 maart is er om 11.00 uur een carnavalsmis dit jaar te Stompwijk in de Sint-Laurentiuskerk met de Old Princess in Harmony en om 15:00 uur het carnavalsconcert met de Fanfare en de Oud Prinsen in het Blesse Paard, de zaal gaat open om 14:30u. Met aansluitend de band the Memories.

Maandag 3 maart is het tijd voor de allerkleinste onder ons, de kindercarnaval onder leiding van DJ Kevin, begint om 13:30u. Vergeet niet jullie kleurplaat mee te nemen!! Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals ook voor de mooist verkleedde in verschillende leeftijdscategorieën. Later op de avond is het de beurt aan de jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar van Stompwijk. Namelijk met de Tienerdisco, zaal open om 19:00 uur. Let op, dit jaar net als vorig jaar met DJ Kevin in het Dorpshuis bij de Beatz.

Op deze maandagavond hebben wij een Superster weten te contracteren, deze Superster wereldberoemd in Stompwijk en omstreken. Namelijk de enige echte Mr. Lee hebben wij bereid gevonden om een optreden geven, hij wist tussen alle optredens en zijn drukke bestaan toch nog een vrij plekje om een uur of 8 te vinden om bij ons te komen optreden. Hierna zal er een danswedstrijd met Mr. Lee als jurylid plaatsvinden, met deze danswedstrijd zijn mooie prijzen te winnen deze gesponsord zullen worden door DJ Kevin.

Dinsdag 4 maart  is het de hoogste tijd om ook aan de “ouderen-jongeren” van Stompwijk zelf te denken. De zaal gaat om 13.00 open om 13.30 is het begin. En ‘s avonds is dan natuurlijk alweer het slotbal, entree niet leden €7,50. Met optreden van Helemaal Top, deze 3 jongens hebben ons beloofd er een groots feest van te maken. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Andrea`s Haarstudio. Leden gratis.

Woensdag 5 maart zal de rust weer terug keren in Stompwijk en zullen de Gaanders de balans opmaken van een seizoen carnaval vieren. Wij hopen u te zien op een van de activiteiten die wij voor u organiseren.

Overige informatie en de agenda zijn op de site te vinden. www.degaanders.nl

 

En hier nog wat data:

26 februari : Swetterhage,

28 februari : Emmaus, Beatz,

1 maart     : Optocht, Straatcarnaval, Gekostumeerd bal entree niet leden €7,50

2 maart     : Kerkmis, Concert,

3 maart     : Kindercarnaval, So You Think You Can Dance,

4 maart     : Ouderen Stompwijk, Slotbal (Optreden Helemaal Top) entree, leden gratis, niet leden € 7,50.

Voor meer info en data www.degaanders.nl

P.R. De Gaanders