Carnavalsweek

Carnavalsweek

Nu de feestweek van carnavalsvereniging de Gaanders in volle gang is, is het tijd om een overzicht te geven van de tot nu toe georganiseerde activiteiten.

Ziekenbezoek

Naast alle geplande en veelal bekende activiteiten zijn Prins Erwin de 1ste  , Page Jindra en Opper Gerard ook op bezoek geweest bij de zieke (ex)bewoners van ons dorp. Dit wordt door vele op prijs gesteld en op deze manier willen de Gaanders ook de zieken laten genieten van het carnaval.

Woensdag 26 Februari Swetterhage:

Het spits beten de Gaanders af bij de bewoners van Swetterhage. Hier werd woensdagavond een grote zaal omgetoverd tot een heus carnavalspaleis. Iedereen die aanwezig was had het prima naar zijn zin. Vele bewoners en verzorgers van Swetterhage waren verkleed en daardoor hadden Prins Erwin de 1ste  en Page Jindra moeite om de mooist verklede man en vrouw uit te zoeken. Wij installeren bij Swetterhage ook altijd een Prins en Page van het huis dit waren Prins Wout Belt en Page Sylvia Baart. De prijzen voor de mooist verkleedden gingen naar Michael als Obelix en naar Ariëne Kraneburg, de beste dansster was Ineke Rensing.

Vrijdag 28 Februari Bejaardentehuis Emmaus en Bardancing Beatz:

Vrijdagmiddag was het de beurt om bij Bejaardentehuis Emmaus te Zoeterwoude op bezoek te gaan. Het feest werd gehouden in de grote zaal en er waren vele ouderen aanwezig. Na een paar rondjes polonaise te hebben gelopen werden ook in Emmaus een Prins en een Page gekozen. Mensen konden een briefje invullen van wie zij zouden willen dat ze Prins en Page werden. Uit tellingen bleek dat Dhr. Boheemen de Prins werd en Mevr. Belt was de gelukkige Page. Deze mensen gingen voorop in de volgende polonaise en ze genoten zeer van alle aandacht. Nadat er eerst koffie was ingeschonken door de Gaanders kregen de bewoners daarna ook nog een drankje, vaak advocaat en/of een jong borreltje. De festiviteiten werden nog leuker voor de aanwezigen toen het Oud Prinsenkoor ook nog een nootje liet horen.

Na een laatste polonaise en het aftuigen van de Prins en Page van Emmaus, was het voor De Gaanders de hoogste tijd om weer naar Gaandrië te gaan om samen met de jeugd carnaval te vieren in de Beatz. Aldaar aangekomen was het direct een groot feest wat tot in de kleine uurtjes is doorgegaan. We zijn dan ook zeer blij dat we dit jaar weer welkom waren in de Beatz en dat de aanwezige jeugd ook de polonaise wist te lopen.

Zaterdag 1 Maart

Zaterdagmorgen was het alweer vroeg dag voor de  Prins, Page, Opper en de Raad van Elf. Om 9 uur verzamelen en op weg naar het Stadskantoor. Hier kregen de Gaanders koffie en cake aangeboden en van daaruit liep men in gezelschap van de Damzwabbers polonaise naar het Stadskantoor. Bij het Stadskantoor werden ze ontvangen door Loco-Burgemeester Houtzager. Nadat eerst de Prins van Leidschendam de sleutel had ontvangen was het de beurt aan Prins Erwin de 1ste   om een toespraak te houden en actuele zaken naar boven te halen. Nu nog afwachten of de punten die onze Prins heeft gevraagd er ook daadwerkelijk komen. Na deze toespraak kreeg Prins Erwin I de hamer overhandigt van Loco-Burgemeester Houtzager en hierbij de macht van Gaandrië in handen.

’s Middags was het tijd voor de optocht. Nadat wij eerst een stukje door Leidschendam hadden gereden was het om 13.00 tijd om te starten bijna 30 prachtige karren en loopgroepen hadden zich gemeld bij Scheria om mee te doen aan de optocht. De Prins en Page stonden zoals ieder jaar weer in het middelpunt, dit jaar gingen zij zelfs hoog de lucht in om goed het overzicht te kunnen houden. Het was weer een lange stoet van mooie karren en de onafhankelijke jury  had het moeilijk met kiezen. Maar zij zijn toch tot een uitslag gekomen:

1ste Prijs : Srednaag Ed

2de Prijs : Het kerstkasteel

3de Prijs : Pinguins

4de Prijs : Booming Group

5de Prijs : Fanta

De aanmoedigingsprijs was voor Super Mario.

Wij kunnen terug kijken op een zeer geslaagde optocht, mocht er iemand nog afval in hun tuin hebben gevonden of enig hinder aan de optocht hebben ondervonden. Dan bieden wij hierbij onze oprechte excuses aan.

Aansluitend aan de optocht is er al vele jaren het beroemde straatcarnaval tegenover Party-Herberg het Blesse Paard aan de Meerlaan. Dit staat ieder jaar weer garant voor veel bezoekers, hierna neemt de Booming Group de muziekverzorging over met DJ Kevin. Op de carnavalskrakers en housebeats die volgen gaat het publiek lekker uit zijn dak. Het weer probeerde dit jaar heel even om de Straatcarnaval in de war te gooien maar gelukkig had het weer door dat het niet ging lukken dus stopte het al snel met regenen.

’s Avonds was dan natuurlijk het gekostumeerde bal. Heel veel mensen waren verkleed en je viel op als je niet verkleed was. De prijzen voor de best verkleedde groep ging naar Flower Power, de best verkleedde vrouw was Shirley Brugman en de prijs voor de best verkleedde man ging naar Frans de Koning. Er waren veel mensen van buiten het dorp dus dat betekend dan onze carnavalsvereniging tot ver buiten onze dorpsgrenzen bekend staat om zijn gezellige feesten ook op deze avond kunnen wij tevreden terug kijken. Het feest ging tot in de kleine uurtjes door, en er werd veel gedanst en gefeest.

Zondag 2 Maart kerkmis en concert:

Zondagochtend was het weer vroeg dag voor onze jongens van de Raad van 11, Prins Erwin de 1ste  , Page Jindra, Opper Gerard en alle aanwezige in de kerk van Stompwijk. Ook hier waren de Oud Prinsen weer vroeg uit de veren gekomen om de mis muzikaal te begeleiden. Zij hadden dit jaar zelfs gezorgd voor een gast-optreden, deze dame was echt een perfecte toevoeging.

Zondagmiddag was het  tijd voor Fanfare Juliana om een carnavalsconcert te geven in Het Blesse Paard! Vele bezoekers konden genieten van de muziek die de Fanfare ten gehore bracht. Met een beamer en een doek met hierop de tekst van de liedjes die ze speelden kon iedereen lekker meezingen. Hierna was het dan tijd voor de band The Memories. Zij lieten hun nummers horen en er werd lustig op los gedanst.  Al met al weer een zeer geslaagde middag, waarbij er weer vele carnavalsvierders op mooie concerten zijn getrakteerd!

Vanavond is natuurlijk weer de afsluiter van deze gezellige week: het Slotfeest! We hebben een ster van wereldformaat uitgenodigd om onze gasten te vermaken. De enige echte Helemaal Top!!!! Dit belooft weer een knallend festijn te worden! Volgende keer volgt het verslag van de andere dagen!

Foto`s en info www.degaanders.nl

PR de Gaanders

 

 

Zondagmiddag was het  tijd voor Fanfare Juliana om een carnavalsconcert te geven in Het Blesse Paard! Vele bezoekers konden genieten van de muziek die de Fanfare ten