Bed Kwartet

Bed Kwartet,

Onder leiding van regisseur Wil van Leeuwen werd er afgelopen weekend maar liefst 4 x een voorstelling gegeven van het stuk Bed Kwartet.

Was het vorig jaar een heel serieus toneelstuk waarvan maar weinig mensen echt begrepen wat de bedoeling was, dit jaar gelukkig weer het oude recept,

een komisch stuk. Wij hadden kaarten voor de zaterdagavond en al gehoord dat het stuk op vrijdag goed ontvangen was. Van tevoren kon je een theater-menu bestellen en wij hebben hier met een groepje gebruik van gemaakt. Het was erg lekker en het Voorhuys zat vol met toneelliefhebbers en mensen die een avondje lekker uit eten waren.

Aan tafel werd er al een klein begin gemaakt met de voorstelling doordat Ernest en Delia binnen kwamen, een van de bed-kwartet stellen, zij waren 35 getrouwd en hadden een tafel gereserveerd, alles zat vol, dus wat nu? Aanschuiven en uiteindelijk met veel bombarie naar “huis”.

Het toneel stond vol met bedden en in elke slaapkamer gebeurde er wel wat bijzonders. Snel gezegd; Nick lag in bed met een hernia, Jane zijn vrouw ging alleen naar een feestje.

Feestje was bij Malcolm en Kate, maar liep helemaal de mist in omdat

Susannah en Trevor ruzie met elkaar kregen.

De slaapkamer van Ernest en Delia werd een toevluchtsoord voor Susannah en de kamer van Nick voor Trevor. Nou ja er gebeurde van alles, degene die geweest zijn weten hoe alles gegaan is.

Het was in ieder geval soms hilarisch en we hebben kunnen lachen, dat is toch waar het dorpstoneel voor staat.

Er werd door iedereen goed geacteerd, Jos van Santen was soms prettig gestoord, Jolanda van Marwijk heeft het in korte tijd toch onder de knie gekregen, Mariska Groen in “t Woud had veel tekst, maar dat ging haar goed af, Koen Havik had een adhd rol, Martin Bakker kan zelfs in bed toneelspelen.

De nieuwelingen Peter Nouwens en Margoret van Klink zetten het oudere echtpaar erg goed neer en Froukje van de Vlist ging naarmate het stuk duurde steeds meer in haar rol op.

 

Bedankt voor de gezellige avond en hopelijk wordt het ook volgend jaar weer een comedy.

 

Ria Luiten