1e Pinksterdag 8 juni wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

1e Pinksterdag 8 juni Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

Zondag 8 juni, 1e Pinksterdag, staat Stompwijk weer in het teken van wandelen. IJsclub Nut & Vermaak zal voor de 3e maal een wandeltocht organiseren. Vorig jaar was het evenement met ruim 400 deelnemers al bijzonder geslaagd en verdient daarom zeker een vervolg. Om aan ieders wens te voldoen hebben we dit jaar weer vier routes uitgezet. Voor iedere ongeoefende wandelaar én voor de diehards die trainen voor meerdaagse tochten, is er een afstand die bij hem/haar past.

U kunt kiezen uit een route van 7.5, 15, 20 of 30 km. U wandelt o.a. langs de prachtige plassen in de omgeving van Stompwijk. (Noord Aa, Vlietland en Vogelplas Starrevaart), loopt over dijken en door de polders van het Groene Hart.

De routes worden voorzien van ondersteunende pijlen en linten, maar een ieder krijgt ook een gedetailleerde kaart en routebeschrijving mee. Dat formulier bevat ook een consumptiebon die u onderweg bij de ‘Koek en Zopie’ kunt verzilveren.

De start en finish zijn in Het Blesse Paard en de vertrektijden zijn als volgt:

30 km tussen 8.00 en 9.30 uur

20 km tussen 8.00 en 10.00 uur

15 km tussen 9.00 en 11.00 uur

en de 7.5 km mag starten tussen 9.30 en 12.00 uur.

U zult versteld staan van het mooie Groene Hart waar Stompwijk middenin ligt. De organisatie heeft deze routes uitgezet en hoopt een ieder te verrassen op bijzondere plekjes waar u misschien nog nooit gelopen heeft.

Om mee te lopen betalen volwassenen € 5,–. Ben je tussen de 8 en 15 jaar betaal je slechts € 2,50 en kinderen onder de 8 jaar zijn gratis. Alle kinderen krijgen een herinneringsmedaille.

De organisatie zal z’n uiterste best om iedereen weer een geweldige wandeldag te bezorgen en hoopt op een grote opkomst.

Iedereen; jong, oud, grijs, kaal, dik of dun is van harte welkom.

De opbrengst komt volledig ten goede aan de jeugdleden van de IJsclub. Sinds jaar en dag de kunnen kinderen leren schaatsen bij de IJsclub. Van de opbrengst wordt voor hen onder meer een schaatskamp georganiseerd.

Zie voor meer info: www.ijsclubstompwijk.nl

 

Marga Stijnman