Festiviteiten Koningsdag 2014

Festiviteiten op Koningsdag 2014

Nog maar anderhalve week te gaan en dan vieren we op zaterdag 26 april voor het eerst Koningsdag. Voor jong en oud zal er op deze dag voldoende te beleven zijn dus houd die dag vrij om niets te hoeven missen. De voorpret begint natuurlijk al bij het versieren van de fiets of kar. Het thema van de optocht dit jaar is ‘Stripfiguren’. Iedereen kan hier vast iets moois van maken en we zijn benieuwd wie er dit jaar in de prijzen zullen vallen met een originele aankleding.  Vanaf Elmeco lopen er ook verschillende stripfiguren mee in de optocht dus als je met één van hen op de foto wil, grijp dan je kans.
Bij de kerk kan er ook nog aangesloten worden voor de optocht mocht de afstand anders te groot zijn want ook daar zullen deelnamenummers worden uitgedeeld. Hier zingen we met zijn allen onder muzikale begeleiding het volkslied terwijl de vlag door Jetty Noordzij zal worden gehesen. Zij heeft zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme ingezet voor het Dorpshuis en heeft toegezegd graag deze taak tijdens de aubade op zich te willen nemen.  De optocht vervolgt zich hierna naar het sportveld waar de verschillende spelonderdelen al klaar zullen staan. Na inschrijving kunnen zelfs de jongste kinderen meedoen want voor hen is er een speciale verkorte route met onderdelen die juist voor de kleintjes erg geschikt zijn. Natuurlijk is de Oranjekoe er weer, staat er een bibberspiraal, worden alle kinderen mooi geschminkt en kun je als kleine brandweerman zelfs een minibrandje blussen.
De Oranjelunch zal ondertussen klaar worden gezet in de kantine zodat iedereen gezellig op het sportpark kan blijven voor het middagprogramma. Dan gaan we namelijk bungeejumpen op de trampolines van ‘Set In Motion’! Om de wachttijden beperkt te houden zal er tijdens de lunch een deelnemerslijst worden aangemaakt waarop je je in kunt schrijven zodat je ongeveer weet wanneer je aan de beurt bent. Ondertussen kun je je ’s middags uitleven op één van de andere spelonderdelen.

Een dag als deze is natuurlijk alleen mogelijk als we voldoende vrijwilligers hebben om alle spelonderdelen te begeleiden. We kunnen nog héél wat helpende handen gebruiken dus schroom niet maar meld je meteen aan bij Hélène van de Bosch (tel. 06-81175018 of per mail  helenevandenbosch@hotmail.com). Alle vrijwilligers ontvangen een oranje-tompouce en een kleine attentie als dank voor hun hulp om Koningsdag 2014 voor alle kinderen van Stompwijk tot een succes te maken. Wij verwelkomen u graag en hopen dat ook de zon zijn medewerking zal verlenen om er een mooie dag van te maken. Tot zaterdag 26 april!

 

Hieronder volgt nogmaals een korte samenvatting van het programma:
9.30 uur   Optocht versierde fietsen/karren vanaf Elmeco (Doctor van Noort     straat 5),  o.l.v. de Showbandkids
10.00 uur  Aubade op het kerkplein m.m.v. Jetty Noordzij
10.30 uur  Start Kinderspelcircus op het sportpark de Meerhorst
12.15 uur  Oranjelunch (voor iedereen gratis)
13.00 uur  Bungeejump trampoline met nog een aantal andere spannende spelonderdelen
15.30 uur  Oranjecafé met Hollandse muziek in de kantine

 

Programma voor de viering van Bevrijdingsdag
In de eerstvolgende Dorpsketting zal er nog een uitgebreide toelichting komen op het programma van deze dag maar hier alvast in het kort wat er op maandag 5 mei  in en rond het sportcomplex georganiseerd zal worden.
9.00   uur  Viswedstrijd aan de Waterviolier
9.30   uur  Schilderatelier in de kantine
10.30 uur  Kinderbingo
13.30 uur  Rommelmarkt in de sporthal

(zaal open om 13.00 uur, voor slechts 3,50 kan iedereen een tafel huren (opgeven wederom bij Hélène)

Stichting Oranjefeesten Stompwijk