Clubkampioenschappen Shi-Han

Clubkampioenschappen Shi-Han

Zaterdag 12 april j.l. hebben veel judoka’s van Stompwijk ‘92 mee gedaan aan de jaarlijkse Clubkampioenschappen van Shi-Han. Dit toernooi is zeer geschikt voor de kinderen om ervaring op te doen met het wedstrijd judo en de geleerde technieken echt toe te passen.

Het toernooi was leuk opgezet. Eerst was er een leuke gezamenlijke warming-up onder leiding van Bob Bakhuys. Vervolgens werd er door de judoka’s gevochten om de fel begeerde titel Clubkampioen van 2014. Alle judoka’s hebben zeer goed gestreden wat resulteerde in een hoop prijzen namelijk 6x een eerste plaats, 4x tweede, 5x derde en 8x vierde. Dit is super goed zeker met de gedachte dat voor veel kinderen het voor de eerste keer is dat zij aan een toernooitje mee doen. Voor de meeste was het erg spannend maar door de goede organisatie heeft iedereen het erg leuk gehad. Wat ook erg leuk was om te zien dat ze elkaar allemaal aanmoedigden en tips gaven tijdens de wedstrijd. Zo riepen de kinderen naar elkaar dat ze een Facebook duim moesten hebben. De reactie van de scheidsrechter was erg komisch, zij had namelijk geen idee wat de judoka’s er mee bedoelden maar de judoka’s op de mat wel natuurlijk. Na de prijsuitreiking kregen alle kids een lekkere traktatie waarna een groepsfoto is gemaakt van de judoka’s.

Ik kan niet anders zeggen dat ik super trots ben op alle judoka’s die mee hebben gedaan en iedereen heeft geweldig gepresteerd, het was een fantastische dag. Ik wil graag iedereen bedanken van Shi-Han die dit mogelijk hebben gemaakt, Daisy Kruidenier die mij heeft geholpen om de kids te begeleiden en natuurlijk alle judoka’s zelf!!

Een trotse trainer van Stompwijk 92!

Rutger Noordhoek