Intervieuw met Ingrid Verboon

Interview met Ingrid Verboon, eigenaresse van Bloemsierkunst “De Passie”

Stage-opdracht van Dana van Aalst

1e jaars Huis ter Lande

Hoe lang bestaat je winkel?:

3 mei a.s. alweer 17 jaar!

Waarom Stompwijk?: Ik zocht een locatie waar je daadwerkelijk contact hebt met de mensen, in de stad is alles massaal.

Welke opleiding heb je gedaan?: de Lagere Tuinbouwschool langs de Vliet en daarna Huis ter Lande in Rijswijk en nu nog steeds diverse cursussen om up-to-date te blijven.

Wat is jouw motivatie om leerlingen op te leiden?: Het leuke aan mijn vak is creativiteit en met een leerling het beste bij elkaar naar boven halen is fantastisch, neem bijv. Lisa, die hier Cum Laude is afgestudeerd!!!

Je doet veel met social-media, waarom?: Face-book en Twitter zijn leuke media om heel veel mensen te bereiken, je kunt makkelijk foto’s delen, zodat iedereen kan zien wat je in huis hebt!! Ook de website is nu zo makkelijk geworden, dat iedereen door heel Nederland bloemen kan bestellen en zelfs wereldwijd!! En je kan vanuit het buitenland hier je bloemen laten bezorgen.

Het organiseren van Ladies Night, Moederdag markt, verborgen talent?? Organiseren is ook ondernemen, zo’n Ladies Night zet je aan het denken ook buiten de winkel, dan verbreed je je horizon. Moederdagmarkt is iets wat al ruim 30 jaar bestaat met de dorpse ondernemers en die steeds weer anders en gezellig is.

Samenwerking met o.a. Carmen met Valentijn, hoe kom je erbij??

Valentijn is een gezellige drukke dag en foto’s bij bloemen is fantastisch, veel mensen kwamen speciaal naar de winkel i.p.v. telefonisch bestellen, voor de foto!!

Je hebt ook bloemen geleverd aan de COOP in het dorp, waarom ben je daarmee opgehouden?? Toen ik benaderd werd, vond ik dat heel leuk en opnieuw een uitdaging. Het nadeel is dat je er zelf niet bij bent/staat om de tips en service te geven die we hier wel hebben. De keus om er mee op te houden, was moeilijk, maar we hebben nu weer alle tijd en aandacht voor de winkel en webshop.

2 middagen gesloten per week, wat is daar de reden voor? Deze middagen gebruik ik om naar de veiling te gaan, beurzen en cursussen te bezoeken, naar de boekhouder, tandarts……. Op deze middagen rijd ik meeste kilometers!!

Toekomstvisie, hoe zie jij je winkel over 8 jaar? Dan vieren we ons 25-jarig jubileum, met een heleboel leuke acties!!

Heb jij voor nu nog leuke plannen?? Elk jaar vier ik ons jubileum en dit jaar bestaan we 17 jaar en ook dat moet worden gevierd met leuke acties!

Bedankt voor dit interview en ik ben blij bij jou mijn stage te mogen doen en zoveel van je te mogen leren en weten, bedankt, dat je altijd zo open bent….

Dana van Aalst