Een swingende Koningsnacht in de Bles

Een swingende Koningsnacht in de Bles

Soms ga je een avondje uit met de vraag: ben benieuwd wat deze vanavond ons gaat brengen. Koningsnacht in de Bles was zo’n avond. Aangekondigd als een optreden van Fanfare Juliana in combinatie met ons jonge DJ talent Rowin Bocxe. De initiatiefnemers hadden goed gekeken naar het succesvolle optreden van Armin van Buuren met het Koninklijk Concertgebouw Orkest vorig jaar tijdens de kroningsdag; je moet je ambities ten slotte niet te laag stellen! Door het orkest was gekozen voor moderne hedendaagse muziek, soms ondersteund door DJ Rowin en tijdens enkele korte ‘adempauzes’ afgewisseld met nummers van Rowin. Het repertoire was zeer afwisselend en sprak de vele aanwezigen aan. Hits van Michael Jackson (o.a. Thriller, Heal the World), Robbie Williams (o.a. Let Me Entertain You), Vangelis (Conquest of Paradise), maar ook van Metallica, Marco Borsato, etc. Als uitsmijter kregen we het mooie O Fortuna /Carmina Burana te horen dat flink door de Bles heen galmde (hier kun je de fanfare wel voor inhuren!).

Kortom, een zeer geslaagd optreden dat voor herhaling vatbaar is. Na het gezamenlijke optreden ging DJ Rowin verder en leverde zijn muziekkeuze voor vele mensen nog een swingende avond op!

Koos van Wissen