Elfdorpentocht 2014 met ruim 1400 deelnemers

Elfdorpentocht 2014 met ruim 1400 deelnemers

Afgelopen zondag hebben iets meer dan 1400 deelnemers één van de routes van de Elfdorpentocht gereden. Ze hadden daarbij prima fietsweer met veel zon en een zwakke noordwestenwind. Met zo’n 14°C bleef het wel wat aan de frisse kant.

Al ruim voor 8 uur werd het behoorlijk druk bij de inschrijfpunten in Stompwijk en Maasland. Toen waren het nog vooral racefietsers die gingen beginnen aan de routes van 125 en 160 km. Later konden ook de fietsers van start voor 80 km en in de loop van de ochtend vertrokken nog velen voor 45 of 25 km. Bij de diverse controlepunten onderweg was het een gezellige drukte en was het vaak zelfs mogelijk om op het terras in de zon wat bij te tanken voor de rest van de route.

In alle routes waren weer wat veranderingen aangebracht, zodat velen toch weer verrast werden door de mooie plekjes waar ze langs kwamen. Op de langste afstanden kwam zelfs geen verkeerslicht in de route voor. We ontvingen dan ook veel complimenten hiervoor waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Overigens staan ook voor volgend jaar alweer nieuwe routes in de planning voor met name de 25 km en 45 km en wie weet wat nog meer.

De bezemwagen hoefde slechts 2x in actie te komen om een fietser met materiaalpech op te halen.

Al met al zijn we als organisatie dan ook zeer tevreden en kijken al weer uit naar de volgende editie op zondag 3 mei 2015.

 

We danken Het Blesse Paard en ’t Wapen van Maeslant voor de goede ontvangst, de vele vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet en natuurlijk de vele deelnemers. Graag tot volgend jaar!

 

Aanstaande zondag staat er weer een reguliere clubtocht op de kalender. Zoals altijd op Moederdag rijden we een niet te lange rit die voor de A (85 km) en B (80 km) naar Hekendorp gaat. De C gaat naar Klein Giethoorn voor 45 km. Vertrek is vanaf nu de hele zomer om 8.30 uur vanaf het Klaverblad.

Arno van Rijn