Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

“Zondag regendag”, meldde een van de vaste verslaggevers mij op zondagavond als verklaring voor het ontbreken van een fietsverslag. En zo was het eigenlijk ook. Na een vrij natte zaterdag viel ook Moederdag behoorlijk in het water. Bijna de hele dag regen, van zacht tot hard, en een stevige zuidwestenwind vormden niet echt een uitnodiging om op de fiets te stappen voor een rit naar Hekendorp.

Toch stonden er nog 4 enthousiastelingen bij de sporthal toen ik om half 9 aan kwam fietsen. Een zeer gemengd gezelschap, met van de B t/m de A1 een afvaardiging. Omdat ik de enige captain was werd er al snel naar mij gekeken: Wat gaan we doen? Een kort rondje of wellicht een bestemming in een andere richting? Voor mij was Hekendorp nog steeds een prima optie, dus volgde de rest ook. Tot aan Gelderswoude vielen er nog wat spetters, maar daarna werd het droog en met de wind in de rug was het nog best aardig fietsen. De wegen bleven uiteraard nog wel nat, dus nog steeds wel volop gespetter overigens. De kortste weg bewaarden we voor de terugweg, dus gingen we nu via Alphen en Bodegraven. Op het eind begon het weer licht te regenen en na ruim 40 km waren we om 9.55 uur bij de koffietent Goejanverwelle. Dicht! Dat is pech. We stapten net weer op richting de koffietent in Haastrecht toen de deur alsnog open ging. Toch mazzel dus. Inmiddels bleek dat degenen die achteraan gefietst hadden toch een stuk natter en viezer geworden waren dan de kopmannen. Elk voordeel heb z’n nadeel, zullen we maar zeggen. Op de terugweg was het inmiddels wel wat harder gaan regenen, tot soms bijna een stortbui aan toe, dus de kortste weg naar huis was nu wel een goed idee. Ook al omdat we de wind nu schuin tegen hadden. Na Reeuwijk en Boskoop reden we in rechte lijn naar Stompwijk en waren na zo’n 75km weer terug, met toch een leuke rit!

Arno van Rijn

Aanstaand weekend wordt er weer veel beter weer verwacht en dan rijden de A (85 km) en B (80 km) naar Maasdijk. De C gaat naar Katwijk voor 50 km. Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf de sporthal.

Vorige week vertelden we al over de geslaagde Elfdorpentocht met ruim 1400 deelnemers. Hieronder voor de geïnteresseerden nog een overzichtje van de deelnemers per afstand.

 

 

Elfdorpentocht 2014 

160 km

125 km

80 km

45 km

25 km

?

Totaal

Stompwijk

118

248

276

195

44

27

908

Maasland

108

163

226

 

 

0

497

Totaal

226

411

502

195

44

27

1.405