Veel schilder-creativiteit op Bevrijdingsdag

Veel schilder creativiteit op Bevrijdingsdag

Op maandag 5 mei maakten de eerste vissers zich al om 8.30 uur klaar voor de viswedstrijd aan de Waterviolier. Uiteindelijk was er een groep van 20 jongens en meisjes onder leiding van Eric van Dorp aan het vissen en werden er in totaal 5 vissen gevangen! Bas van Mullem won met 2 vissen de eerste prijs. Joep van der Meer, Joost en Dries van Bemmelen hadden met één vis ook een prijs.

In de tussentijd verzamelden zich al veel kinderen in de kantine voor het schilder atelier. Borden met verf (beschikbaar gesteld door Stichting Kinderopvang Zoeterwoude) stonden klaar en de kinderen konden kiezen uit diverse schildertableau’s en zochten een plekje buiten in de zon. Met assistentie van Laura en Diana van Scherpenzeel kregen de kinderen hulp met het schilderen en mengen van de verschillende kleuren. Al met al een heel gezellige bedoening al die groepjes kinderen vervend in de zon. Nadat de jury de schilderijen van Jess Romijn en Sven had beloond met een prijs, lagen de schilderijen nog lekker te drogen in de buitenlucht. De kinderen waren trots op hun kunstwerk en namen het na afloop mee naar huis.

Rond 11 uur werden er twee rondes Kinderbingo gespeeld in een bomvolle kantine. Er zaten zelfs kinderen op de grond met hun bingokaart. Aan het einde van de tweede ronde werd er ook nog een waardebon verloot onder de ingeleverde kaarten.

In de middag stond de Rommelmarkt op het programma. Het aantal rommelmarkttafels was dit jaar bijna uitverkocht. In totaal stonden er maar liefst 38 tafels klaar voor alle leuke en mooie spullen die weer van eigenaar wisselden. Veel bezoekers gingen blij naar huis met hun nieuwe aankopen. Het werd een gezellige drukte op de Rommelmarkt en er was veel animo voor het Rad van Fortuin. Door de Stompwijkse ondernemers waren mooie prijzen ter beschikking gesteld voor het Rad van Fortuin. Opbrengst van het Rad van Fortuin komt ten goede aan onze Oranjevereniging. Dit is een zeer welkome bijdrage voor de oranjeactiviteiten van volgend jaar aangezien de gemeente de subsidie dan helemaal heeft afgebouwd. Wij danken de onderstaande bedrijven voor hun prijzen: Planten en Zaden: Wim en Trees van Marwijk, Haarstudio Andrea, Boerderij ’t Geertje, Bloemsierkunst de Passie, Garage Piet Janson, Poeliersbedrijf Van Bohemen, Het Blesse Paard, Vieveen Saté, Arie Hooijmans, Luiten Wonen, Ruud & José: de Gouden Leeuw, Stompwijkse Kaasboer, Supermarkt de Coop, Kaasboerderij “de Vierhuizen”, Loes de Haas, Pauline van Mullem, Anja Groenewegen, Peet van Leeuwen en Vlaggenclub Marco van Dalen.

Wij zijn als Stichting Oranjefeesten zeer tevreden over het verloop van zowel deze eerste Koningsdag op zaterdag 26 april als de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei. Wij hebben dit jaar en ook in de voorgaande jaren altijd Stompwijkse bedrijven aangeschreven met de vraag of zij ons wilden sponsoren en dankzij hun steun kunnen wij u ieder jaar weer een mooi programma aanbieden. Wij bedanken daarom graag Installatiebedrijf Vurens, Luiten Food, Loonwerkersbedrijf Van Swieten, Scheria, Maurice vd Bosch, Tom Janson, Peet van Leeuwen, Haarstudio Andrea, Luiten Constructie, Luiten Autobedrijf, Kantoor Zaal, Akkerlust, Thema Autoschade, Frank Janson, Oostvliet, Bob vd Salm.

 

Volgend jaar is er helemaal geen gemeentelijke subsidie meer, wij zijn daarom op zoek naar meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat wij ook de komende jaren deze oranjefestiviteiten kunnen blijven organiseren. Vandaar dat wij deze vraag stellen: Draagt u de Oranjeverenging een warm hart toe? Steun dan de SOS! Ieder bedrag is van harte welkom op rekeningnummer NL77 RABO 0176 994 084  t.n.v. de Stichting Oranjefeesten Stompwijk onder vermelding van ‘SOS-Sponsor’.

Heeft U een goede suggestie of idee voor volgend jaar, dan kunt u mailen naar het volgende emailadres: Oranjefeestenstompwijk@gmail.com. Wij horen graag van u.

Noteert u alvast in uw agenda het SOS Kerstklaverjassen op vrijdag 26 december (2e Kerstdag) in Het Blesse Paard? Wij zien U graag bij onze laatste oranje activiteit van dit jaar.


Stichting Oranjefeesten Stompwijk