Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Wanneer afgelopen zondag als voorbode van de rest van het seizoen gezien mag worden, gaan we nog een aantal mooie ritten tegemoet. Het was al bij de start stralend weer en daar kwamen natuurlijk vele fietsers op af. In totaal waren dat er zo’n 65. De A en B vertrokken naar Maasdijk en de C ging naar de boulevard van Katwijk. Is uiteindelijk Klein Giethoorn geworden, zie verslag.

Met 13 man had de A1 een grote groep die via Delft en achter de Uithof langs naar Monster reden. Onderweg was iemand het gras aan het maaien en had z’n kabelhaspel midden op het fietspad gezet. Wij kwamen net over een bruggetje en konden het maar net ontwijken. Dat liep wonderbaarlijk goed af. Niet zo heel handig van hem natuurlijk. Daarna door de duinen naar ’s Gravenzande en via het Staelduinsebos naar de koffie. Daar werden we vlot voorzien van de nodige versnaperingen. Op de terugweg verder langs de Maasdijk, waarna we onverwachts in Maassluis terecht kwamen. Het was eigenlijk best een leuk pad langs het water. Zo zie je maar: Je vergeet 1 keer linksaf te roepen en zo ontdek je weer wat anders. De rest van de route via Midden Delfland was wel bekend, al viel op dat het al aardig druk begon te worden met andere fietsers. Dat krijg je met dit mooie weer. Na ruim 95 km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 9-en (7 mannen/2 vrouwen) naar Maasdijk. De beide dames De Groot zijn gepromoveerd naar de A3. Frans Oliehoek was gastrijder. Een prachtige fietszondag! Veel zon en weinig wind, met zowel heen als terug een mooie groene route. Wim Overdevest hoorde onderweg plotseling een tikkend geluid bij zijn voorwiel. Voor de zekerheid maar even “lek” geroepen, zodat er gestopt werd. Wat bleek, er zat een stukje glas plat op zijn band geplakt. Dus dat was makkelijk te verwijderen. Over mazzel gesproken. Na ca. 38 km, arriveerden wij als eerste bij de koffiestop café “Rust Wat” in Maasdijk. Direct na ons liep het zonnige terras vol met de diverse A-groepen. Alleen de A3 van Nico kwam iets later. Wat een mooi gezicht, een vol terras met de kleurige TC-tenues! Na de koffie via de bekende route terug naar Stompwijk. De terugweg was voor één renner niet onverdeeld een feest. Hij hing continu aan het elastiek. Een aantal malen moest de kreet “bij laten komen” worden geroepen. Van “afzien” word je vaak sterker, dus hopelijk kan het elastiek opgeborgen worden. Weer terug in Stompwijk stond de km-teller op 68 km. Thuis in Leiden stond de teller op 90 km.

Hans Heemskerk

Zonder onze trouwe wegcaptain Annie van Rijn, maar mét de trouwe captain van de C2 Fried de Jong (waar wij wederom ongeveer 100 meter achter fietsten), togen wij met 9 personen richting Klein Giethoorn. De meesten van ons waren wat teleurgesteld, immers: het was de zondag om naar Katwijk te gaan. Dan maken we wat meer kilometers (normaal gesproken) én als we gaan koffiedrinken in Katwijk, krijgen we daar altijd een borrel mét slagroom bij… Heerlijk. Helaas, de marathon van Leiden versperde ons letterlijk én figuurlijk de weg. Maar goed: Klein Giethoorn dus. Het weer was heerlijk, om 8.30 uur nog lekker rustig op de fietspaden, iets wat toch wel snel veranderde. Vraag me niet, via welke route wij gereden zijn, want ik zou het antwoord schuldig moeten blijven. Ik heb zitten genieten aan de staart van ons peletonnetje. Om precies 10.00 uur kwamen we aan bij Klein Giethoorn, mooi op tijd voor een overheerlijk bakkie koffie gezet door Carla (uiteraard zónder borrel, maar met lekker koekje, dat dan weer wel….). We hebben heerlijk op het terras in het zonnetje gezeten, Peter wat gevaarlijk aan de waterkant, maar er is niets gebeurd gelukkig. Via Boskoop, Waddinxveen, het fietspad aan de Onderweg tussen Waddinxveen en Moerkapelle, achter het Bentwoud om, richting Zoetermeer en via de Noord Aa naar Stompwijk. Met 55,04 km op mijn teller, die in het begin haperde (Peter bedankt voor de reparatie, handig zo’n techneut in de groep), kon ik thuis aan een koude klets.

Trees van Velzen

Aanstaande zondag staat voor alle groepen de clubrit naar Leimuiden op de kalender. De A rijdt ongeveer 85 km, de B 70 km en de C 55 km. Vertrek is om 8.30 uur vanaf de sporthal.