Blesruiters en Koningin Emma organiseren Regiokampioenschap Zuid-Holland

Blesruiters en Koningin Emma organiseren Regiokampioenschap Zuid-Holland

Spectaculaire paardensport in recreatiegebied Vlietland

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 vindt voor de 11e keer een groot paardenevenement plaats in recreatiegebied Vlietland in Leidschendam. Ruim 450 ruiters, amazones en menners verschijnen aan de start van de samengestelde wedstrijden. Op het programma van dit veelzijdige evenement staan: dressuur, springen en een spannende crosscountry voor de ruiters, en een vaardigheidsparcours en spectaculaire marathon voor de menners. De wedstrijd wordt gezamenlijk georganiseerd door rijverenigingen ‘de Blesruiters’ uit Stompwijk en ‘Koningin Emma’ uit Wassenaar.

De crosscountry is een speciaal aangelegd parcours van ca. 3 kilometer. Op zondag komen daarop zowel de ruiters als de menners in actie een unieke combinatie! Paard en ruiter overwinnen circa 25 (natuurlijke) hindernissen: boomstammen, rietsprong, haag, en zelfs een echte boerenwagen waaroverheen gesprongen moet worden. Voor de menners hebben de parcoursbouwers 6 marathonhindernissen in petto. Ook de altijd spectaculaire waterhindernis met het Piratenschip ontbreekt natuurlijk niet. Een rondwandeling over het parcours biedt bezoekers de gelegenheid om de wedstrijd van dichtbij te volgen. Daarnaast is er een gezellig stro dorp.

Jong en oud komt aan de start: van beginnende ruiters die hun eerste crosscountry rijden, tot ervaren combinaties die strijden om de eer in het regiokampioenschap van Zuid-Holland. Voor de ponyruiters is de wedstrijd dit jaar extra speciaal: zij strijden om de landelijke Ponykampioenschappen én de wedstrijd is de laatste selectie voor de Europese kampioenschappen.

Op beide dagen begint het programma vanaf ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl