In de schijnwerpers staan is geen droom

In de schijnwerpers staan, is geen droom

Wie heeft zichzelf weleens afgevraagd hoe het is om op dat podium te staan. Naar mijn mening iedereen weleens. Het blijft een uitdaging die niet voor iedereen is weggelegd. Wij bieden u deze kans om alles eens van dichtbij mee te maken. U kunt alles achter de schermen meemaken, de kleedruimtes, coulissen, geluids- en beeldopnames etc.. Houdt u van zingen, dansen of toneelspelen, dan kunt u bij ons terecht. Tijdens de repetities worden we begeleid door een professionele dirigent en een productieleider zet de hele operette in elkaar. Het geheel wordt begeleid door een heuse regisseuse die met een assistent het geheel goed laat verlopen. Achter de schermen verzorgt een decorploeg de decorwisselingen, zodat de verschillende aktes geruisloos verlopen. Kortom, de hele productie wordt op een zeer professionele manier neergezet.

Operette op een eigentijdse manier

Cantiamo zet in juni 2015 weer een operette op de planken in het Stadstheater Zoetermeer. Dit doen wij op een zeer eigentijdse manier in samenwerking met Dance Studio Ricardo Sibelo. Operette is in de ogen van de meeste mensen een oubollig toneelstuk met klassieke muziek. Ook wordt vaak gewezen naar opera, waar de zang veel zwaarder klinkt dan in een operette. Wij herschrijven de originele teksten naar hedendaags taalgebruik en voegen daar ballet en dans aan toe. Het geheel krijgt dan een luchtige en komische uitstraling. De uitvoeringen  zijn compleet met een orkest dat vanuit de orkestbak de muzikale begeleiding verzorgt.

De hele regio

De bezoekers die naar de operette komen kijken komen uit heel de regio, het is echt een avondje uit naar het theater. Wij hebben veel donateurs, niet alleen uit de regio, maar ook van daarbuiten. Als amateurvereniging zetten we een grote uitvoering neer, waarbij we in de afgelopen jaren twee keer een uitverkocht theater wisten te bewerkstelligen. Onze leden komen niet alleen uit Zoetermeer, maar uit de hele regio.

Meedoen op projectbasis

Het is voor veel mensen een struikelblok om als je eens iets bij een vereniging wilt proberen, dat je dan direct weer aan een lidmaatschap en eventueel daarna weer aan een opzegtermijn vast zit. Om deze drempel weg te nemen, is het bij Cantiamo mogelijk om in te tekenen voor één uitvoering. Voor een vast bedrag doe je dan het hele jaar mee, met het oefenen voor de operette die opgevoerd wordt in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Een ervaring apart. Daarvoor krijgt u muziek, tekstboek, alle repetities ( ook eventuele extra repetities voor rollenspel en dans) huur van de kostuums, etc. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van Cantiamo: www.cantiamo.nl  of stuur een mail naar info@cantiamo.nl. Telefonisch zijn wij te bereiken op nr. 06-12366630. Dit is het nummer van onze Ambassadeur John van Santen. Wij hopen u te mogen verwelkomen om mee te doen aan een spetterend optreden.