800 vormelingen in Rotterdamse Kathedraal

Vuurdoop: 800 vormelingen in Rotterdamse Kathedraal  

Dit jaar werd op 7 juni 2014 voor de 18e keer de Vuurdoop gehouden, de jaarlijkse manifestatie voor de vormelingen in de HH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 307 te Rotterdam. Wij zijn op de zaterdag voor Pinksteren met 7 vormelingen uit Stompwijk naar Rotterdam getogen. Daar werden ongeveer 800 vormelingen en hun begeleiders in de kathedraal verwacht. Er wachtte hen een boeiend en inspirerend gebeuren. Bisschop Van den Hende las het Pinksterverhaal gevolgd door een korte catechese. Mario Raadwijk bracht met zijn zang de kinderen tot groot enthousiasme. Daarnaast waren er de vertrouwde programmaonderdelen zoals het beklimmen van de toren, een tocht door de gewelven, een theatervoorstelling met Bijbelse figuren en een ontmoeting met inspirerende personen of vertegenwoordigers van organisaties. Het programma startte om 9.00 uur, en was om 13.00 uur ten einde.

Het was allemaal perfect georganiseerd waardoor het een inspirerende en enerverende ochtend is geworden waar de kinderen veel hebben meegemaakt.

De tocht naar de toren was het sluitstuk met de klokken die hard luiden als je er langs loopt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjolein Janson