Seggelen/Wolvers en Hilgersom-Tijssen winnen

Op 7 juni  werden er twee vluchten vervlogen. De eerste vlucht van de dag was vanuit het Franse Peronne (264 kilometer). De tweede vlucht was uit het Franse Bourges (575 kilometer). De duiven van beide vluchten werden vroeg gelost in verband met de verwachte hitte.

De eerste duiven die arriveerde waren in Peronne gelost maar deden er echter langer over dan verwacht. Na afloop van de vlucht bleken de omstandigheden erg moeilijk voor de duiven en er kwamen veel duiven erg laat thuis. De duif die het beste met deze omstandigheden om kon gaan was de blauwband doffer (12-104) van Hilgersom-Tijssen en deed dit met een gemiddelde snelheid van 78 kilometer per uur. Daarop volgend was het de duivin (13-582) van Comb. van Leeuwen en de derde plaatst werd opgeëist door een duif (09-317)van Jan van den Bosch.  

De tweede vlucht van de dag was de vlucht vanuit Bourges. Ondanks de verdere afstand hadden de duiven minder moeite om thuis te komen. De eerste duif die in Stompwijk werd afgevlagd was de jaarling doffer (13-441) van Seggelen/Wolvers. Deze doffer legde de 575 kilometer met een gemiddelde snelheid van 88 kilometer per uur af. De tweede duif (13-825) was de jaarling van Jan van den Bosch en de derde duif (12-052) was van Hilgersom-Tijssen.

Uitslag 07-06 Tussenstand

1. Hilgersom-Tijssen           10+8=18                              1. Comb. van Leeuwen                          93

2. J. van den Bosch              8+9= 7                               2. Hilgersom-Tijssen                              90

3. Seggelen/Wolvers           6+10=16                              3. Seggelen/Wolvers                             85

3. Comb. van Leeuwen         9+7= 6                               4. W. v. Benten                                     74

5. Mevr. Luk/Vork                3+6= 9                               5. J. van den Bosch                               59

5. W. v. Benten                   4+5= 9                               6. W. van den Bosch                              56

7. W. van den Bosch           7+0= 7                               7. Mevr. Luk/Vork                                  53

8. G. Onderwater               5+0= 5                                8. G. Onderwater                                   52

 

Emiel Hilgersom