Toerclub

Toerclub Stompwijk

Op 2e pinksterdag hadden we weer een mooie maar warme dag om te fietsen. Al bij de start was het zonnig en warm en er zouden dus vele zweetdruppels verloren gaan deze ochtend. Zo’n 60 fietsers vertrokken voor de rit naar Noorden of Bleiswijk.

Nadat we op de parkeerplaats eerst een lekke band wisselden vertrokken we met 9 man van de A1 als laatste voor onze rit. We kwamen onder andere over de opvallend rustige slingerweggetjes langs de Amstel en de Kromme Mijdrecht. Schitterend om daar te fietsen, laverend tussen de weilanden rechts en het water links van ons. Vanaf De Hoef volgden we de dijk met de bijna ontelbare vee-roosters en kwamen na bijna 60km als laatste bij de koffietent. Toch stond ook voor ons de koffie en cola snel op tafel. Op de terugweg was de zon inmiddels verdwenen achter een wolkendek, maar bleef het gelukkig wel droog. Toch reden we vrijwel rechtstreeks naar Stompwijk, maar hadden bij Alphen nog wel de nodig oponthoud. Eerst stond de Steekterbrug open en vlak daarna ging ook de Hefbrug net voor onze neus omhoog. Wat wel lekker opschoot was de nieuwe op- en afrit van de N11 bij Archeon. Geen stoplicht meer en met de fiets ga je er via een tunneltje snel onderdoor. Na opnieuw een lekke band verwisselt te hebben reden we via Gelderswoude naar huis en hadden bij terugkomst in Stompwijk bijna 95 km op de teller.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 8-en (7 mannen/ 1 vrouw) voor de Noorden-tocht. Al na enkele kilometers werd er “lek” geroepen. “Dit is de eerste lekke band in mijn fietscarrière” meldde de betrokken renner. Dat was te merken ook, want hij haalde als eerste een set inbussleutels uit het fietstasje in plaats van bandenlichters. De pitstop duurde een recordtijd alvorens we weer verder konden. Op zo’n moment mis je Cees van de Meer extra hard in de groep. De zonnige route door het weidse Groene Hart was fantastisch. Een en al polder en de weinige dorpen die we aandeden pasten precies in de context: zo reden we door een schilderachtig straatje (Swaendampad) met prachtige gevels in Zwammerdam. Na ca. 40 km genieten arriveerden we bij de koffiestop in Café “De Noordse Plassen”. Er was nog net plaats voor ons op het buitenterras, bijna de hele TC was er al. In record tempo zaten we aan de koffie met appelgebak. De terugweg naar Stompwijk ging eveneens over een mooie route. Voordewind werd er met een flink tempo gereden. Om 12.45 uur weer thuis in Leiden met 90 km op de teller.

Maandag 16 juni, in de Zalen van “De Meester” in Zoeterwoude, vertoning van de prachtige film “Nieuwe Helden, in het hart van de Tour”. Een fascinerende documentaire van Dirk Jan Roeleven over de Argos Shimano Ploeg in de Tour de France 2013. Absoluut de moeite waard voor zowel vrouwen als mannen. Aanvang 20.00 uur, toegang € 8,00. Haast u voor kaarten, u kunt ze deze week reeds kopen bij De Meester!

Hans Heemskerk

De C1 stond met 4 enthousiaste dames aan de start. Het zonnetje scheen al volop en we hadden i.v.m. Pinksteren een korte rit voor de boeg. Om klokslag 8.30 uur vertrokken wij en reden richting Meer en Geer. Fried en (9) volgers reden net voor ons, wat tot gevolg had, dat Elly van Heringen Fried wilde volgen. Maar……. onze captain Annie besliste anders en wij reden de Meer en Geer op. Wij vervolgden onze weg richting Intratuin en daarna ben ik het wel weer kwijt hoor. We hebben ook altijd heel veel te kletsen, maar we genieten ook volop van de omgeving. Het uiteindelijke doel was het Zeeltje in Bleiswijk en na veel omzwervingen, kwamen we daar dan ook. Het toeval wilde, dat wij net voor de koffietent de C2 weer aan zagen komen. Wij waren allen zeer verrast, juist omdat wij zoveel omwegen hadden gemaakt. (Voor de kilometers maakte het —gek genoeg— niet eens zoveel uit. Na een overheerlijk kopje koffie en een pauze op een heerlijke lounge bank, vertrokken wij weer richting huis. Ter plekke werd besloten, dat wij nog even langs de Rotte zouden rijden, dat stukje was best wel heel druk met mensen, die natuurlijk ook van het heerlijke zonnetje wilden genieten. In Zoetermeer haakten Annie en Ria v.d. H. af, in de Bovenmeer brachten wij Ria Berg thuis en toen waren er nog 3………….

Met 52,2 km op te teller, was ik om ongeveer 12 uur thuis.

Trees van Velzen

 

A.s. zondag staat voor de A (80 km) en B (75 km) de rit naar De Zilk op de kalender. De C heeft de verrassingstocht op het programma voor ongeveer 50 km. Vertrek om 8.30 uur vanaf de sporthal.

 

Op vrijdag al vertrekt een groep van B- en C- fietsers voor de 3-daagse naar Fort Bakkerskil in Nieuwendijk. Op de fiets heen en terug en op zaterdag een mooie fietstocht door de Biesbosch. We wensen hen 3 mooie dagen toe.

 

Zondagmiddag kunt u natuurlijk de Stompwijkse deelnemers bij de Ronde van Zoeterwoude komen aanmoedigen.