3-daagse Fort Bakkerskil 13 – 15 juni

fietsen 2014 041

3-daagse Fort Bakkerskil, vrijdag 13 t/m zondag 15 juni

Verslag van ons weekendje fietsen met 8 C1 en 1 B lid. Om 10.00 vertrokken Jaap, Fried, Ria, Elly V. Trees, Jolanda, Elly v. H. en Annie voor de rit naar Werkendam. Onze bagage was bij Gerard Olsthoorn in de auto gezet en hij zou daar in de middag ook naar toe komen. Lia had ons allemaal voorzien van een heerlijk kopje koffie en appeltaart, dus we konden er voorlopig even tegen!

Via Zoetermeer, Moerkapelle, langs Gouda naar het prachtige natuurgebied “De Krimpenerwaard”. Het weer was prachtig, zon ±21° en windje mee, wat wil je nog meer. Na de veerpont van Krimpen a/d IJssel bij een restaurant bij Kinderdijk gestopt voor een lunch. Daarna, het voor velen van ons, unieke plaatje van de (19) windmolens waar Kinderdijk beroemd om is. Sinds 1997 staan ze op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wat een prachtig gezicht!

In de buurt van Dordrecht was het even niet duidelijk of we goed zaten en zijn we gestopt voor een lekker koel drankje op een terras aan de rand van de Biesbosch. Toen Jaap daar op een kaart keek, bleek dat we een extra rondje van ± 10 km. gemaakt hadden. Al gauw zaten we daarna weer op de goede weg en reden we in één stuk door naar onze Bed & Breakfast. Waar we om 16.30 verwelkomd werden door onze gastheer en zijn vrouw, Koos en Marjolein. We lieten ons het koude bier/wijn lekker smaken na ruim 90 km. Na de rondleiding onze tassen naar de slaapvertrekken gebracht en was het wachten tot iedereen gedoucht had.

Lopend/fietsend (4 km.) togen we naar het centrum om te gaan eten in een Italiaans restaurant. Na een heerlijk diner bleven er 5 personen naar de voetbal wedstrijd Spanje-Nederland kijken en hebben een schitterende wedstrijd gezien (5-1), de 4 anderen keken in de ontbijtruimte. Toen was het tijd om ons bed op te zoeken.

Na een heerlijk ontbijt met o.a. zelf afgebakken brood, reden we om 10.00 uur weg, voor een route richting Slot Loevestein. Ook nu had Jaap weer een gedeeltelijk met knooppunten bedachte route, het valt alleen soms niet mee om de nummers te vinden! Het weer was nu wat aan de frisse kant, 18° bewolkt en een nnw wind.

In de vestingstad Woudrichem vonden we een leuke locatie om koffie te drinken, Baldadig! We genoten van de “koffie baldadig” (koffie met een likeurtje Amaretto en slagroom!). Onze route vervolgend komen we bij het voetveer pontje, die ons lopend (zonder fietsen dus) naar de overkant bracht en de schipper ons onderhand testte op onze topografische kennis. Het was een kleine 10 minuten lopen langs een mooie kudde runderen (Rode Geuzen) naar het slot. We konden er kijken in de Kruittoren en maakten een rondje over het binnenterrein van het kasteel. De binnenkant doen we een andere keer maar. Weer terug gevaren en met de fiets naar ons volgende doel.

De ontpoldering van de Noordwaard, een gebied waar nog veel werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en dus ook de fietspaden gedeeltelijk onverhard waren. Om daar te komen vaarden we ook mee met het “Pontje van Steur”.

Daarna kwamen we op bekend terrein en kwam ons fort in het zicht. (60 km.)

Voor het avondeten nu naar een Chinees restaurant in Sleeuwijk gefietst. Ook hier genoten van een heerlijk diner, met een hele leuke serveerster. Na nog een afzakkertje in de gezamenlijke ruimte was het tijd om te gaan slapen. Zondag (vaderdag) nee, geen tijd om uit te slapen, na het ontbijt stonden we om 8.45 kant en klaar voor de terugreis. Ook nu was het bewolkt en fris, en zouden we veel wind tegen hebben. De route voerde naar Schoonhoven waar we zo de pont op konden en aan de overkant een lekkere kop koffie namen. Ook daarna was het genieten van de prachtige natuur van Vlist, Haastrecht en Gouda, ook de zon was er nu geregeld bij. Bij Waddinxveen gebruikten we een soepje en daarna zijn we met een uurtje alweer in Stompwijk (70 km). Daar konden we bij Lia op het terras een lekker hapje en drankje nuttigen en nagenieten van een bijzonder geslaagd fiets-weekend!

Hierbij namens iedereen Jaap, bedankt voor de organisatie, het kopwerk (samen met Fried) en het verzorgen van de routes.

 

Annie van Rijn