Boot omgeslagen, Hagenaar verdronken

Boot omgeslagen, Hagenaar verdronken

De gezamenlijke hulpdiensten werden donderdagavond 12 juni even voor half tien gealarmeerd voor een ongeval met een motorsloepje op het water van het recreatiegebied Vlietland. Bij dit ongeval raakten de vier opvarenden te water. Een van hen werd vermist.

Ter plaatse bleek dat door nog onbekende reden het motorsloepje met vier opvarenden water maakte, kapseisde en men vanaf het water richting de waterkant is gaan zwemmen. Daarbij raakte één van de vier personen, een 32-jarige Hagenaar onder water. De overige drie opvarenden konden wel de wal bereiken en werden later opgevangen in restaurant De Knip.

Grote zoekactie

Direct kwam een grote zoekactie voor de vermiste man op gang. Ondanks de inzet van drie duikteams van de brandweer, een politieboot, de reddingsbrigade en een helikopter werd de drenkeling niet meer aangetroffen. Er werd zowel op als onder het water gezocht naar de vermiste Hagenaar. Omstreeks middernacht moest de zoekactie vanwege de duisternis worden gestaakt. Vrijdag 13 juni werd er met een sonarboot van de Landelijke Eenheid gezocht naar de vermiste Hagenaar.

De zoekactie met de Sonarboot naar de vermiste Hagenaar heeft tot vrijdagmiddag 14.00 uur niets opgeleverd. Door de Koninklijke Marine werd met ander type sonarboot en een duikploeg verder gezocht naar de man. Zij troffen later die middag het dodelijk slachtoffer aan.