Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor de A en B groepen de rit naar De Zilk op het programma. De C vulde de verrassingstocht in door naar IJs de Jong te rijden in Weteringbrug.

Doordat alle groepen een beetje door elkaar heen vertrokken raakte hier en daar wat rijders hun groepje uit het oog. Na het nodige switchen kwam het voor de meesten toch nog goed. De rest kon bij de koffie nog overstappen. Voor de komende ritten mag een geordend vertrek echter wel een puntje van aandacht zijn, zodat de groepen weer 1 voor 1 vertrekken, met de A1 als eerste.

De B vertrok met z’n 6-en (5 mannen/ 1 vrouw) naar De Zilk. Jaap was afwezig (nam deel aan de TC-fietsdriedaagse). We missen ook al enige weken Margriet. (Ik heb haar na thuiskomst telefonisch gesproken. Zij vertelde mij dat zij tijdens haar fietsvakantie in Duitsland een blessure aan haar duim heeft opgelopen waardoor zij voorlopig nog niet kan fietsen. Beterschap gewenst.) Wim Loomans was de vervanger van Jaap voor de route. Deze ging o.a. langs de “Duinrand” in Noordwijkerhout en van daar, via een geaccidenteerd pad,  immer gerade aus naar de koffiestop in het café “De Ruigenhoek” waar we na ca. 40 km arriveerden. Alle andere groepen zaten al binnen. We hadden nauwelijks onze plaatsen ingenomen of de koffie werd al voor ons neergezet. Die ging er wel in, want op de heenreis werkte het weer niet echt mee: bijna geen zon en de wind schuin tegen. Wim Loomans trakteerde omdat hij onlangs jarig was geweest. Wim gefeliciteerd en nog vele gezonde jaren. Op de terugreis brak de zon af en toe wel door en hadden we de wind vaak mee. De route ging o.a. langs de Leidse Stevenshof en vandaar richting de Kniplaan in Stompwijk. Ik was in de Stevenshof al thuis met 75 km op de teller.

Hans Heemskerk

Aanstaande zondag 22 juni staat voor de A en B een nieuwe bestemming op het programma. Zij rijden dan naar Restaurant De Loet bij Lekkerkerk, voor resp. 90 en 85 km. Een kleine uitdaging dus voor de captains om een mooie route te bedenken. De C gaat naar de Sfeerstal bij Nieuwveen voor 65 km. Vertrek is weer om 8.30u vanaf de sporthal.

De liefhebbers van langere tochten kunnen al om 8.00u van start voor de rit naar Het Gooi van ong. 150 km. Vertrek eveneens vanaf de sporthal.