Toerclub Stompwijk

toerclub c1

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag was het weer prima fietsweer, zodat het bij de sporthal weer lekker druk was. Om half 9 was het vertreksein te horen voor de 53 fietsers die zich verzameld hadden. Om 8 uur was al een groepje van 4 vertrokken voor de extra lange clubrit naar Het Gooi.

Bij de A en B stond er een nieuwe bestemming op de kalender. Voor het eerst gingen we naar De Loet bij Lekkerkerk, al zullen velen er al wel eens in de buurt gefietst hebben. Voor de captains die er voor het eerst kwamen was het vooraf even puzzelen hoe een mooie route in elkaar gezet kon worden. De A3 (13 man/vrouw) loste dit handig op door vooraf een route op de Garmin te zetten en deze te volgen. Via o.a. de prachtige omgeving van Berkenwoude was dat goed gelukt. Met 9 man van de A1 reden wij via Nieuwerkerk naar de IJssel en daarlangs tot de brug bij Capelle. Aan de overkant eens niet via de Lekdijk, maar door de polder en het mooie natuurgebied De Loet. Halverwege het slingerende fietspad vonden we de koffietent waar we plaats namen in de serre in aanbouw.

De A2 ging wel via de Lekdijk en zagen wij vanaf de overkant ook arriveren. Op de terugweg gingen we nog een stuk verder door De Loet en daarna ook door Berkenwoude. Omdat het zulk mooi weer was deden ook nog een lusje via Stolwijk en Haastrecht. Bij Gouda stonden we netjes voor de geopende sluisbrug te wachten tot we erachter kwamen dat het nog wel een tijdje kon duren voor het containerschip uitgevaren was. Toen zijn we toch maar terug naar de andere brug gereden. Daarna de snelste weg langs de A12, zodat we na zo’n 105 km weer terug in Stompwijk waren. Al waren de meesten al veel eerder afgeslagen richting Leidschenveen.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 6-en (5 mannen/1 vrouw) naar de nieuwe bestemming in Lekkerkerk.

De Groene Hartroute was gedeeltelijk die naar de Vlist. Zodoende zag ik onderweg ook weer mijn favoriete huis achter de dijk genaamd “Rust-Hoeve”, een indrukwekkend gerestaureerd pand. We arriveerden na ca. 40 km als eerste bij de koffiestop, restaurant “De Loet”. Het management van De Loet loodste ons naar de tafels op het hoofdterras. Die waren speciaal voor de TC gereserveerd. Alleen was daar nog geen zon, dus zochten we een plekje aan de zijkant. Vlak na ons arriveerden de A-groepen die ook een zonnige plek opzochten. Onder de koffie hebben we nog even over de moestuin van staatsecretaris Klijnsma gesproken. Die gaat er voor de B-groep niet komen (en neem ik aan ook voor niemand van de TC) wij gaan op zondagochtend lekker fietsen en niet schoffelen. De terugweg, eveneens Groene Hart, was met de inmiddels sterker geworden zij- en tegenwind, pittig. Maar ja, je rijdt tenslotte in Holland. In De Geer splitste ik af voor de thuisreis. Om 12.15 uur weer thuis in Leiden met 100 km op de teller.

Hans Heemskerk

Hoewel het nog een beetje fris was, reden wij met een stralend zonnetje op weg naar “De Sfeerstal” in Nieuwveen. Wij met 8 dames van de C1 en de C2 met zijn 6en. Via Zoeterwoude naar het fietspad langs de N11 naar Alphen. Bij een stop om wat te drinken kwam Fried met zijn groepje ons voorbij en even later volgden wij hun het hele eind naar Nieuwveen langs het kanaal. Daar aangekomen kozen we een plaatsje op het mooie zonnige terras. De vorige keer dat we daar waren moesten we binnen zitten vanwege het weer, maar nu was het volop genieten van het prachtige plekje (zie bijgevoegde foto). Helaas moesten we toch weer naar huis en na nog een rondje door de tuinen reden we via Langeraar naar Alphen, waar we even verdwaalden in een industriegebied. Langs Koudekerk naar Zoeterwoude en was ik om 12.30 u weer thuis met 60 km op de teller. Een prachtige rit en heerlijk gefietst.

Annie van Rijn

Aanstaande zondag staat voor de A een rit van zo’n 100 km naar het Kopje van Bloemendaal op het programma. De B (80km) en de C (65km) gaan naar De Meije. Vertrek is weer om 8.30 u vanaf het Klaverblad.

Op zaterdag vertrekt al een groep van 8 mannen van de A1 voor een weekje fietsen over de bergen rondom Bormio. We wensen hen veel plezier met mooie ritten en goed weer.