GBLV

gemeentebelangen GBLV/gemeentebelangen op werkbezoek in Stompwijk

De fractie van GBLV/Gemeentebelangen heeft afgelopen zaterdag een werkbezoek gebracht aan het tuinbouwgebied en diverse bedrijven in Stompwijk. Vroeg in de ochtend is de fractie op de fiets gestapt om via de bekende Stompwijkseweg naar Stompwijk te rijden. Dit was voor de meesten al een lastige hobbel!! In het tuinbouwgebied aangekomen zijn, onder begeleiding van Aad van Swieten van het gelijknamige tuin- en loonwerkbedrijf, diverse bezoeken gedaan bij bedrijven aan de Tuinbouwweg en de Huyssitterweg om een goede indruk te krijgen. Ook de infra- structuur is niet vergeten. Hierna volgde een bezoek aan het melkveebedrijf van Gert-Jan de Jong. De fractie heeft gehoord en gezien waar deze boeren bedrijven tegen aanlopen en aan moeten voldoen. Na een rondleiding en een hoop informatie rijker vervolgde het GBLV team hun weg richting kip- en kalkoenverwerker Scheria. Dit bedrijf is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de wereld van kip- en kalkoen leveranties. Het bedrijf wordt gerund door drie neven van de fam. van Santen. Sjoerd van Santen heeft een interessante rondleiding gegeven en is dieper ingegaan op de problemen waar zij als onderneming op deze locatie tegen aan lopen. Toen een bezoek aan het Blesse Paard, waar Desiree Onderwater-Luiten de fractie een geweldige lunch voorschotelde en zeer enthousiast haar verhaal deed over de stap die zij genomen heeft om op jonge leeftijd het Blesse Paard in 2010 over te nemen. Tot slot is er een bezoek gebracht aan een monumentale boerderij aan de Oostvlietweg. Hier hebben de heer en mevrouw van Puffelen plannen om deze vervallen boerderij compleet te restaureren. De fractie was onder de indruk van de plannen. Het doel van deze dag was meer GBLV op straat en zien en horen wat er in onze gemeente leeft. In deze opzet is de fractie zeker geslaagd zei wethouder Frank Rozenberg van GBLV als een van de deelnemers.