Toerclub Stompwijk

toerclub 2tourclub 1

Toerclub Stompwijk

Deze keer een bewolkte zondagmorgen, maar een goede temperatuur. Gelukkig was het droog en kwam er een aardig aantal fietsers naar de parkeerplaats bij de sporthal, in totaal zo’n 37.

Voor ons stond er een gewilde locatie op de kalender, Camping de Wippert in Roelofarendsveen. Na de 2 nieuwe fietsen bewonderd te hebben (ook bij onze C1 nu de eerste E-bike) reden wij met zijn 11en en Fried met zijn vijven op weg naar Zoeterwoude. Lekker voor de wind hadden we nu nog en ging het via het Cronesteinpark, Roomburg, Leiderdorp naar het altijd weer mooie paadje van de Ruigekade en Mattekade. De zon kwam er langzaam aan bij toen we langs de Wijde Aa reden. Altijd weer een mooi gezicht zo`n slinger fietsers met Toerclub kleding. Bij Woubrugge wachten op het pontje en kon Fried gelijk aansluiten. We hadden nagenoeg voor dezelfde route gekozen. Aan de overkant kozen wij voor naar links en zij naar rechts. Jos stond ons al op te wachten en maakte foto`s. De toerclubvlag wapperde en de C2 zat al in de partytent. Binnen korte tijd kregen wij van Nel de koffie met zelfgebakken appeltaart met slagroom. Ook daarna werden we weer verwend met het verse fruit van meloen, ananas, kersen en druiven. Ondanks dat we hier al bijna voor de 10e keer komen is het nog steeds genieten van dit unieke plekje. Na de traditionele groepsfoto vertrokken we weer en ging het achter Fried aan langs de A4 naar Leiderdorp en Zoeterwoude. Nu een tandje zachter vanwege de behoorlijke wind tegen. Bij het industriegebied van Heineken begon het iets te spetteren en bij de benzinepomp dit even afgewacht en na 5 minuten konden we alweer verder. Via het Molenpad en het dorp, waar Ria thuisgebracht werd en ik even later om 12.30 uur afhaakte. De kilometerteller stond toen op 50. We waren allemaal net op tijd thuis want een 45 minuten later viel er een behoorlijke regenbui!

Annie van Rijn

De B vertrok met z’n 5-en (5 mannen) naar Reeuwijk-Brug in plaats van de geplande tocht naar Snelrewaard. Het was zondagochtend namelijk niet bepaald weer voor in de Theetuin: bewolkt en een vrij harde wind. Ook had iedereen tot zeer laat voor de TV gezeten voor de thriller Nederland – Costa Rica, dus waren we nog lichtelijk slaperig. We hebben op de heenweg een fantastisch mooi rondje om de Reeuwijkse Plassen gereden. Ter plaatse van

de Plassen brak, als bonus, af en toe de zon door. Hierdoor kwamen ook de vogels weer te voorschijn. Aan hun vrolijke gekwetter te horen waren ze ook blij met de overwinning van Nederland op Costa Rica, hoewel ook zij de keeperswisseling van Tim Krul toch wel riskant gevonden hadden. Na ca. 35 km, arriveerden we bij de koffiestop ‘t Wapen van Reeuwijk. We namen plaats op het beschutte buiten terras met uitzicht op, inderdaad, de Reeuwijkse Plassen. Ook nu weer heerlijke koffie en appelgebak. De terugweg naar Stompwijk ging via de standaard mooie route. Voor het grootste deel van de terugweg wist Jaap “voordewindweggetjes” te vinden. Om 12.15 uur thuis in Leiden met 75 km op de teller.

Hans Heemskerk

De A-groepen gingen allen naar Haarzuilens. De groepen waren wat kleiner dan normaal, waarschijnlijk vanwege diverse festiviteiten op zaterdagavond. De A1 vertrok met 5 man en maakte er een mooie rit van via o.a. Nieuwkoop en de polderwegen rond Kockengen. We kwamen zelfs even langs de A2 (de snelweg dus) te rijden en dat is wel zo’n beetje het uiterste punt voor een reguliere zondagsrit. Na bijna 60 km kwamen we bij het terras van het Wapen van Haarzuilens waar even later ook de A2 (4 man) en de A3 (7 man/vrouw) aanschoven. Het was er heerlijk rustig aan het rustieke pleintje en voor we het wisten konden we na een half uurtje alweer op pad voor de terugweg. Ook nu hadden we wind vooral van opzij, dus dat viel ons niet tegen. Na precies 100 km waren we weer terug in Stompwijk en met onderweg slechts een enkele spetter regen hadden we heerlijk gefietst.

Arno van Rijn

Aanstaande zondag 13 juli gaan de A (100 km) en B (90 km) naar Schoonhoven. De C gaat naar het Delftse Hout voor een rit van 50 km. Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf de sporthal.

Ook staat de extra lange toertocht naar de Biesbosch op het programma. Voor deze rit van ±175 km is het vertrek om 8.00 uur, ook vanaf de sporthal.

Komende week verwachten we natuurlijk ook weer veel leden en dorpsgenoten bij de Avondvierdaagse. Kom gezellig 1 of meer avonden meefietsen en genieten van de prachtige routes rondom Stompwijk. Je kunt van dinsdag t/m vrijdag starten tussen 18.30 uur en 19.30 uur voor een rit van 15 km of 25 km. We zien jullie bij de sporthal!