Schaatsen op de Oostenrijkse Weissensee 2015

Onlangs is het toer- en wedstrijdprogramma voor 2015 ontvangen. De toertochten zijn op  woensdag 21 januari 2015. Dit is een prestatietocht over 100 km. Vrijdag 23 januari is de eerste mogelijkheid om 200 km te schaatsen. Dinsdag 27 januari is de 2e 200 km en vrijdag 30 januari is de 3e 200 km. Daar tussen in zijn de wedstrijden voor de wedstrijdrijders dames en heren. Op zaterdag 24 januari is de Aart Koopmans Memorial over 100 km. Deze wedstrijd is genoemd naar de oprichter van dit fantastische evenement.

Woensdag 28 januari is het open NK over 100 km. En zaterdag 31 januari is de alternatieve Elfstedentocht over 200 km dames en heren. Daartussen nog de ploegen achtervolging en een criterium. Aan de start van de wedstrijden ook twee rijders uit Stompwijk. Thom van Beek en Zoey van den Bosch. Thom in de kleuren van de Van Werve ploeg waar hij zijn debuut gaat maken bij de Topdivisie. Zoey blijft bij haar ploeg gebleven. Natuurlijk gaan we als trouwe schaatsliefhebbers onze kanjers aanmoedigen. Voor de liefhebbers die zich aan willen sluiten bij de Stompwijkgroep kan ondergetekende zich sterk maken voor verblijf bij Neusacher Moser. Beter bekend als Hans und Brigitte. Meld u tijdig aan bij ondergetekende. Natuurlijk kunt u niet ongetraind aan een dergelijke tocht beginnen. De Stompwijkse IJsclub biedt training aan. De zogenaamde droogtraining. Deze wordt in samenwerking met de IJsclub in Zoeterwoude elke woensdagavond gehouden van 19.00 tot 20.15 uur. Locatie is de landijsbaan op het sportpark in Zoeterwoude.

De trainingen staan onder leiding van oud wereldkampioen Judith Straathof.

 

Aanmelden voor verblijf Hans en Brigitte: tel. 0715801134 of email:ahaasswk@ziggo.nl

 

Aad de Haas